Cristian Popescu Piedone, candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al Capitalei, şi-a lansat vineri programul politic sub forma unui „contract cu cetăţenii Bucureştiului”. Piedone a afirmat că el este omul „care vorbeşte în limbajul celor mulţi, înşelaţi, omul care încă mănâncă parizer şi usturoi”.
În faţa simpatizanţilor şi membrilor PUSL, Piedone a prezent 12 puncte ale programului său, care se referă, printre altele, la atragerea de fonduri pentru administraţia locală, rezolvarea problemelor din trafic, termoficare, transformarea Bucureştiului într-un „smart city”.
„Dragi bucureşteni, despre programe au vorbit foarte mulţi, despre programe sterile, neimplementate. Ne uităm în ultimii patru ani: 23 de puncte - actualul primar general, niciunul realizat. Este foarte simplu să prezinţi un program doar cu gândul de a câştiga şi de a înşela aşteptările populaţiei, bucureştenilor. Eu nu am un program, astăzi vă voi prezenta contractul meu cu bucureştenii. (...) Eu sunt dator ca, la vârsta mea, să predau ştafeta, să predau tinerei generaţii: cei care m-au consultat pe fonduri europene, cei care m-au consultat în termoficare, cei care m-au consultat în smart city sunt tineri care deja se preocupă de viitorul lor, văzând că lucrurile nu se întâmplă”, a declarat Piedone, potrivit Agerpres.
El s-a prezentat ca fiind „o splendoare”, care încă mănâncă parizer şi usturoi, spre deosebire de actualul primar Nicuşor Dan, care „a pus matematica înaintea usturoiului”.
„O să revin la sfârşit cu splendoarea, aşa cum m-aţi cunoscut, omul de zi cu zi, omul care astăzi mă stânjeneşte peste cravată, omul care vorbeşte în limbajul celor mulţi, înşelaţi, omul care încă mănâncă parizer, da, încă mănâncă usturoi. Şi înainte să încep, dar mai bine am să tac acum, ca să dau splendoarea la sfârşit, să spun ce înseamnă acest usturoi şi ce beneficii poate aduce cetăţenilor şi nu altor indivizi, care pun matematica înaintea usturoiului”, a completat Piedone.
Referindu-se la unul din punctele programului său privind digitalizarea administraţiei locale, el l-a criticat din nou pe Nicuşor Dan, spunând că Bucureştiul nu şi-a atins încă potenţialul de a fi un oraş inteligent, cu toate că "avem un matematician ca primar".
„Despre analfabetismul administraţiei locale: e uşor să fii papagal sau să reciţi sau să ţi se pună nişte hârtii să citeşti acolo şi să nu faci în patru ani nici măcar ce au spus şi s-au angajat. (...) Ce putem face imediat după data de 9 iunie, ce punem pe primul loc: smart, pentru că ne raportăm la viitor, ne trebuie tinereţe. O parte din bătrânii noştri nu pot, chiar dacă au un smartphone, ei nu pot a se duce să-şi plătească o parcare online, şi este normal. Trebuie să respectăm şi acea parte. Este foarte important a avea un smart city. Nu putem fără tehnologie să implementăm în viitor în orice domeniu. În prezent, toate oraşele se află într-o competiţie a dezvoltării, din păcate Bucureştiul nu şi-a atins încă potenţialul de a fi un oraş inteligent, cu toate că avem un matematician. Se pare că matematica lui este a paşilor pe care îi face de acasă, pe telefonul lui smart, şi înapoi către primărie, că în teritoriu nu l-am văzut patru ani de zile”, a declarat Piedone, care a precizat că el, chiar dacă s-a „născut pe lămpi”, s-a adaptat tehnologiei.
Editor : C.L.B.