Parlamentar PSD: Jandarmii vor avea indemnizaţie de 10% pentru intervenţii. Stau în ploaie şi ascultă cum suflă unii în vuvuzelă

Data publicării:
cai jandarmi

Preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaților, Adrian Solomon (PSD), spune că în şedinţa comisiei au fost mărite grilele pe anumite domenii, astfel că s-au acordat măriri de 10-15%. El a anunţat că s-a votat și ca orele suplimentare din Poliţie să fie plătite cu 75% din solda de bază.

protest jandarmi calare 2 - florin dragusin
Foto: Florin Drăgușin

S-au mărit grilele pe anumite domenii astfel încât să nu mai iasă în urma măririi cu 25% de la 1 ianuarie din grilă şi să piardă la salariu. Am reglat acest lucru, câteva funcţii de director care erau foarte mari şi nu am putut să le mărim. Au fostă măriri între 10 şi 15%”, a spus Adrian Solomon, potrivit News.ro.

El spune că a fost reglat şi salariul managerilor de spitale.

Managerii de spitale vor fi fericiţi, pentru că nu vor mai putea spune dacă nu sunt medici, sunt economişti, jurişti, că vor avea salariul ca manager mai mic decât salariul directorului medical. Deci, am reglat lucrul acesta”, explică acesta.

El spune că din legea salarizării a fost scoasă sintagma „unităţi sanitare publice”, iar tot personalul medical beneficiază de mărirea de salariu de la 1 martie 2017.

Am rezolvat şi problema ambulanţierilor şi şoferilor de ambulanţă, pentru că medicul şi cu asistentul nu merg singuri pe maşina respectivă la intervenţie şi de multe ori şoferul participă activ la resuscitare, căratul tărgilor. Intră pe grila din 2022 inclusiv şoferii, ambulanţierii, de la 1 martie (...) Medicii, asistentele, ambulanţierii şi şoferii de ambulanţă vor intra de la 1 martie cu grila din 2022. Restul personalului, inclusiv din sănătate, vor trebui să aplice etapizat legea cum s-a hotărât”, a precizat deputatul.

Solomon mai spune că salariile medicilor nu au cum să fie mai mici, deoarece sunt aplicate sporuri de 100%.

Salariile nu au cum să fie mai mici. Să fie clar. Veniturile nici ele nu pot să fie mai mici, pentru că vorbim despre sporuri de 100% pe un salariu de 6.000 de lei şi vom vorbi de un spor de 30% pe un salariu de 16.000 de lei (...) Eu cred că venitul celor din sănătate va fi mai mare (după ce trece această lege - n.r.)”, afirmă preşedintele Comisiei de muncă.

Referitor la situaţia poliţiştilor, acesta spune că orele suplimentare vor fi plătite cu 75% din solda de bază, în condiţiile în care se încadrează într-o limită de 3%.

Am votat astăzi ca orele suplimentare să fie plătite cu 75% din solda lor de bază, în condiţiile în care se încadrează într-o limită de 3%, să nu fie un festival de ore suplimentare, ai nu ai treabă, te duci la serviciu (...) Până acum orele suplimentare se compensau cu timp liber. În momentul de faţă, plătindu-se, există posibilitatea să exagereze cu orele suplimentare”, a spus Solomon.

Adrian Solomon a explicat şi că “jandarmii vor avea indemnizaţie de 10% pentru intervenţii, pentru că stau de dimineaţă în ploaie şi ascultă cum suflă unii în vuvuzelă”.

De asemenea, legat de faptul că membrii comisiei au votat majorări pentru directori din deconcentrate, personalul din Consiliul Concurenţei, angajaţi ai Oficiului pentru prevenirea spălării banilor, el a spus că aceştia „ieşeau din grila de salarizare în urma măririi cu 25% şi le-a fost majorat salariul din grilă, care va fi atins în 2022, astfel încât să rămână în lege fără pierderi”.

Solomon anunţă că a mai fost adoptată în cadrul comisiei o recalculare de reîncadrare a tuturor celor care au avut de suferit în urma aplicării legii de la 1 ianuarie, printre care Institutul Elie Wiesel, care este în subordinea Secretariatului General al Guvernului şi care „au rămas undeva în negura vremurilor”.

Este o dispoziţie în lege pe care am votat-o tot astăzi de recalculare de reîncadrare a tuturor celor care au avut de suferit în urma aplicării legii de la 1 ianuarie şi ei vor primi banii din urmă dacă este cazul 100% pentru Elie Wisel. La Elie Wiesel este o situaţie pentru că fiind în subordinea Secretariatului General au rămas undeva în negura vremurilor. Probabil, cei care au urmat după înfiinţarea acestui institut şi au mai înfiinţat Institutul de cercetare a crimelor comunismului nu au mai fost interesaţi de crimele împotriva evreilor şi de Holocaust şi i-au uitat (…) Un cercetător de acolo are un salariu de 1.600 de lei”, a continuat Solomon.

În condiţiile în care cercetători cu acelaşi nivel de pregătire au 4.000 de lei şi de aceea s-a făcut această mărire astfel încât şi cei de la Elie Wiesel să beneficieze de aceeaşi atenţie din partea statului şi s-a spus clar că dacă în urma măririi se depăşeşte nivelul din grilă rămâne în grilă”, spune el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri