OUG pentru revizuirea sentințelor. Turcan invocă posibilitatea unei plângeri penale
Data actualizării: Data publicării:
Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan consideră că adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date în baza protocoalelor cu SRI sau a interceptărilor ilegale este fondul ideal pentru protesul diasporei anunţat pentru 10 august, iar dacă ordonanţa va fi adoptată, devine „obligatorie evaluarea unei plângeri penale”.
„Anunţul unei astfel de ordonanţe nu face decât să incite. El reprezintă fondul ideal pentru proteste masive pe 10 august. Tudorel Toader oferă o nouă dovadă de sfidare cruntă faţă de ceea ce aşteaptă românii”, a declarat Raluca Turcan pentru News.ro.
Ea spune că Tudorel Toader s-a transformat în „avocatul mafiei”.
De asemenea, Turcan susţine că acesta favorizează infractorii, iar dacă OUG va fi adoptată, devine obligatorie evaluarea unei plângeri penale.
„Ministrul Justiţiei, în România europeană, favorizează infractorii şi oferă un motiv de plângere penală. Dacă se concretizează această OUG, devine o obligaţie evaluarea unei plângeri penale”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri seară, la Antena 3, că va propune premierului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care persoanele care cred ca au fost condamnate în baza interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentinţei. El a spus că o astfel de ordonanţă va fi dată "într-un timp scurt, imediat ce se termină concediile", iar prin aceasta îi va fi dată încredere românului că "justiţia se înfăptuieşte aşa cum cere Constituţia".
„Toţi infractorii au sentimentul că sunt condamnaţi pe nedrept. Nedreptate: stai acolo condamnat, chiar dacă interceptarea nu e legală, dacă-i protocol. Cu privire la interpretarea modificărilor aduse în legătură cu revizuirea unei hotărâri, eu voi propune premierului şi Guvernului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă. O Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care să modifice revizuirea ca metodă de reformare a unei hotărâri definitive. Să-i dăm celui care are sentimentul că este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptări nelegale, să-i dăm posibilitatea să se convingă dacă condamnarea lui este dreaptă sau nedreaptă”, a declarat Tudorel Toader.