![](https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA1dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTYl/MkYwNCUyRjI2JTJGNTkzMDUxXzU5MzA1/MV9IQUNLRVJJX1JFQ09NUEVOU0FfU1VB/X0dFVFRZX0lNQUdFUy5qcGcmdz04MDAm/aGFzaD0xMjIxNTQwNTQxNDAwN2RjMjVhN2FkNWIzMjZlYjc3MA==.thumb.jpg)
FOTO: Gulliver/GettyImages
Raportul comisiilor pentru respingerea ordonanței urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, care este prima Cameră sesizată în acest caz.
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a prezentat, în 12 aprilie, argumentele în favoarea ordonanței de urgență, menționând însă că este o soluție de etapă deoarece Guvernul nu-și permitea să creeze o „sincopă”.
„Nu-mi face plăcere ca ministru să trebuiască să promovez o ordonanță care modifică legi organice, dar spun cu toată tăria și în fața comisiei (...) că nu aveam altă soluție. Guvernul a spus, în momentul adoptării acestei ordonanțe, că ceea ce face este să dea o soluție de etapă, deci să se asigure că România, care a investit mult în aducerea sistemului judiciar la un nivel în care urmărirea penală este una eficientă, Guvernul deci nu-și permitea să creeze o sincopă, pe de o parte. Pe de altă parte, nu se putea găsi de pe o zi pe alta nicio altă soluție”, susținea Raluca Prună la vremea respectivă.
Guvernul a adoptat în 14 martie, într-o ședință specială, ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal.