Surse: Nume surpriză pe lista scurtă pentru propunerea de premier: Eduard Hellvig și Virgil Popescu

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
directorul sri, eduard hellvig
Directorul SRI, Eduard Hellvig. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

După retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru funcția de prim-ministru al viitorului guvern, au apărut nume surpriză pe lista posibililor nominalizați pentru formarea Cabinetului. Eduard Hellvig, fost secretar general al PNL, actual director al SRI, este unul dintre cei care ar putea fi desemnați de către președintele Klaus Iohannis. 

Liberalii discută și despre varianta nominalizării lui Virgil Popescu, ministrul Economiei, pentru șefia Executivului.

În cursul zilei de luni, după ce Ludovic Orban a fost chemat de Klaus Iohannis la o discuție privată la Palatul Cotroceni, liderii partidului au avansat numele lui Ilie Bolojan, actualul președintelui CJ Bihor, pe cel al ministrului Apărarii, Nicolae Ciucă, dar și pe al ministrului de finanțe, Florin Cîțu, pentru funcția de premier. 

Marți va avea loc o întâlnire între Klaus Iohannis și liderii PNL; urmând, cel mai probabil, să se abordeze și subiectul legat de identitatea viitorului prim-ministru. 

Klaus Iohannis a anunțat că va convoca rapid consultări cu partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern, și a subliniat că nu există nicio șansă pentru ca PSD sau o alianță construită în jurul PSD să primească responsabilitatea guvernării. 

Se conturează, în acest moment, o coaliție de dreapta formată din PNL, USR-PLUS și UDMR, cu sprijinul parlamentar al minorităților altele decât cea maghiară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri