Exclusiv Mircea Geoană și Nicolae Ciucă au furat startul campaniei la prezidențiale. Care e sloganul lui Geoană și ce scrie Ciucă în cartea sa

Cristian Șuțu Data actualizării: Data publicării:
Avem confirmarea oficială a faptului că secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este deja în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 15 septembrie 2024. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe pagini cu numele de “Mircea Geoană președinte”, acolo unde se afirmă că avem de-a face cu un candidat independent la prezidențiale.
Rețeaua de campanie a candidatului Mircea Geoană a început să lucreze. sursa foto: Mircea Geoană social-media

Au mai rămas două luni până la startul campaniei electorale pentru alegerea președintelui României. Chiar dacă încă refuză să anunțe oficial înscrierea în cursă, Mircea Geoană și Nicolae Ciucă s-au grăbit să intre în competiția electorală pentru alegerile prezidențiale din 15 septembrie 2024. Avem confirmarea oficială a faptului că secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este deja în campanie. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe pagini cu numele de “Mircea Geoană președinte”, acolo unde se afirmă că avem de-a face cu un candidat independent la prezidențiale. Iar Nicolae Ciucă (PNL) și-a pus afișele de candidat încă din campania de zilele trecute pentru alegerile locale și europarlamentare.

Mircea Geoană este oficial în campanie electorală. O întreagă rețea de socializare pe toate canalele posibile de social-media -  inclusiv Facebook, TikTok, Instagram, WhatsApp - este acum pusă în funcțiune. Pe lângă pagina sa tradițională de facebook, numărul doi din NATO a dat drumul unei alte pagini cu numele “Mircea Geoană Președinte”. Această nouă pagină de facebook are deja 17.000 de urmăritori, iar acolo sunt făcute conexiunile cu noua sa pagină de Instagram (care încă nu funcționa la ora la care redactam acest material), dar și cu pagina sa de web. 

Echipa de campanie a lui Mircea Geoană a dat drumul și la un grup public pe rețeaua Facebook. Grupul se numește “Mircea Geoană - Președinte 2024”. Iar pe coperta acestui grup poate fi citit noul slogan de campanie al candidatului independent: “Toți pentru unul și unul pentru toți”. La ora redactării acestui articol, grupul avea puțin peste 1100 de membri. Pe același grup de facebook a fost promovat și un canal de discuții în rețeaua WhatsApp cu numele “Mircea Geoană Președinte”. Deocamdată, canalul are 265 de urmăritori. De asemenea, în grup a fost promovată și o pagină nouă în rețeaua TikTok, iarăși cu numele său și cu titulatura de președinte în titlu, care strânsese deja 12.000 de urmăritori, dar care între timp a fost închisă. 

La nivel declarativ, Mircea Geoană încă nu confirmă hotărârea sa de a candida pentru alegerile prezidențiale din 15 septembrie. Ultimele sale declarații pe această temă au fost făcute în urmă cu o săptămână, la Iași. Întrebat despre o candidatură a sa la prezidenţiale, Geoană a spus că „eventuala sa decizie va fi legată de calendarul politic intern” și că un anunţ privind intrarea sa în cursă va fi făcut „la momentul potrivit”. ”Sunt tot mai aproape de o decizie. Nu are rost să ne ascundem prea mult”, a mai afirmat recent, Mircea Geoană. 

De aproape un an de zile, secretarul general adjunct al NATO participă la numeroase întâlniri prin toată țara, prilejul fiind lansarea cărţii sale „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”. 

Nicolae Ciucă, în viitoarea sa carte de candidat: “De când mă știu mi-a plăcut să pescuiesc”

ciuca-carte
sursa foto: nicolaeciuca.ro

Nicolae Ciucă, președintele PNL, este un alt posibil candidat la prezidențiale care nu și-a anunțat oficial înscrierea în cursă, dar care acționează ca atare. Spre exemplu, afișe cu președintele PNL în chip de candidat au fost văzute pe mai multe panouri electorale din țară în recenta campanie pentru locale și europarlamentare. Aceleași imagini pot fi văzute pe și nou săul website, proaspăt lansat. La adresa nicolaeciuca.ro puteți găsi, în afară de fotografii cu candidatul Ciucă, și câteva fragmente din viitoarea sa carte, “Un ostaș în slujba țării”, așteptată să apară luna aceasta la editura RAO. “De când mă știu mi-a plăcut să pescuiesc. Cumva, calmul apei îmi aducea și mie o liniște aparte. Așa am învățat că lucrurile bune în viață se obțin cu răbdare și determinare”, scrie Nicolae Ciucă în viitoarea sa carte, pe care o descrie astfel: “Paginile acestei cărți sunt despre mine. Nu despre funcțiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanț și nici program electoral. Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic. Sunt despre viața mea, cea din spatele pupitrului, a microfonului sau a televizorului”. Dincolo de alte fragmente despre bătălia de la Nasiriyah, dar și despre întâlnirea sa cu o măicuță la Mănăstirea Voroneț, liderul PNL face trimitere  în cartea sa și la un alt posibil candidat la prezidențiale, George Simion (AUR), fără să-l numească: “Pericolul creșterii mișcărilor populiste și extremiste este destul de vizibil acum și pentru noi. Extremiștii nu promit soluții, promit doar schimbarea. Este cel mai ușor să facă lucrul acesta când nu au nicio răspundere și de aceea joacă foarte bine rolul opoziției. În schimb, oamenii de la guvernare au responsabilități, au treabă de făcut și, cum se întâmplă într-o viață normală, mai și greșesc”.  

Eventualul candidat la prezidențiale George Simion are un website refăcut de curând, dar nu există pe el informații din care ar reieși că va candida pentru Cotroceni. 

Cât despre liderul PSD Marcel Ciolacu, la momentul redactării acestui text nu erau încă active nici marcelciolacu.ro, nici ciolacu.ro. Și nici informații despre publicarea unei cărți sub numele său nu existau în spațiul public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
Digi FM
Tudor Chirilă, reacție după ce tricolorii au fost învinși de olandezi: „Nu e puțin lucru. Băieții ăștia au...
Pro FM
Katy Perry, într-un costum de baie îndrăzneț, alături de Orlando Bloom. Silueta artistei, din nou în centrul...
Film Now
Richard Gere face trecerea la televiziune. Va juca alături de Michael Fassbender într-un serial produs de...
Adevarul
O şcoală din Cluj aruncă la gunoi sute de cărți? Adevărul din spatele unei știri revoltătoare
Newsweek
VIDEO Tânăr după BAC: „O să dau la Litere chiar dacă mor de foame. Asta îmi place
Digi FM
Câți bani câștiga Smiley când făcea parte din trupa Simplu: „Ne facem de râs! Strângeam bani să mâncăm la...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Jamie Foxx rupe tăcerea cu privire la boala misterioasă care aproape i-a provocat moartea: „Prețuiesc fiecare...
UTV
Emily Burghelea a fost implicata intr-un accident grav de masina. "Nu stiam daca mai am fata. Nu simteam...