Relu Fenechiu a fost numit ministrul Transporturilor în guvernul condus de Victor Ponta după victoria USL în alegerile din decembrie 2012. După şapte luni, a fost condamnat în primă instanţă pentru corupție și a fost nevoit să demisioneze. Un an mai târziu, a ajuns la închisoare.
Foto: Flickr
Relu Fenechiu fost înlocuit de Ramona Mănescu în fruntea Ministerului Transporturilor. Mandatul ei a fost marcat de prăbuşirea avionului SMURD în Munţii Apuseni şi de scandalul provocat de intervenţia haotică a echipelor de salvare.
Ramona Mănescu, fost ministru la Transporturilor: Ce aţi vrea să îmi reproşez eu? Noi am luat măsurile administrative să sancţionăm conducătorii ROMATSA, responsabili cu coordonarea misiunii de căutare şi salvare.
Ramona Mănescu a demisionat după de PNL a decis să iasă de la guvernare.
Foto: Facebook
Totuși, cel mai scurt mandat l-a avut Dan Şova. A fost şef la Transporturi puţin mai mult de trei luni. A dat fotoliul de ministru pentru calitatea de „soldat credincios al partidului”.
Dan Șova, fost ministru al Transporturilor: Vreau să vă anunț intenția mea de demisiona, singurul motiv fiind acela de a mă afla în prima linie a bătăliei electorale care urmează pentru funcția de președinte al României.
După două luni, erau urmărit penal pentru corupție.
Ioan Rus se poate lăuda cu cel mai lung mandat de ministru al Transporturilor din ultimii trei ani și jumătate. 13 zile i-au lipsit ca să aniverseze un an. L-a luat gura pe dinainte într-o emisiune transmisă în direct.
Ioan Rus, ministrul demisionar al Transporturilor: România are trei milioane de oameni din forța activă în occident, dintre care un milion fierari-betoniști, zidari, lucrează prin Europa. Au poate 1.500 euro salariu, de banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate.
Citiți și: Surse: Premierul l-a nominalizat pe Mihai Fifor la Ministerul Transporturilor