Mihai Răzvan Ungureanu vede posibilă o colaborare cu disidenții din PNL

Data publicării:
14012013 20mru 20alegeri 20antonescu-43802

„Am văzut multe declarații cu iz revanșard la adresa actualei conduceri a PNL-ului și foarte puțină acțiune. Dacă la un moment dat lideri de marcă ai PNL găsesc de cuviință să se separe de ceea ce înseamnă Crin Antonescu și echipa sa, cred că se poate găsi un limbaj comun, de dreapta de data aceasta și o spun foarte clar, cu un partid, poate să fie Forța Civică, de exemplu, din actuala opoziție”, a declarat liderul partidului Forța Civică.

Mihai Răzvan Ungureanu, fost membru PNL și fost ministru de externe prins la mijloc, în 2007, între conflictul dintre președintele Traian Băsescu și premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, l-a atacat pe actualul lider liberal și i-a luat apărarea fostului său premier: „Sunt surprins de ceea ce spune Crin Antonescu, a cărui atitudine antieuropeană și profund antidemocratică în cadrul propriului partid face ca oameni cu experiență politică remarcabilă, cum este Călin Popescu Tăriceanu sau cum este Andrei Chiliman, vechi liberali, să se simtă umiliți. Eu cred că nu Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să se simtă umilit. Umiliți ar trebui să se simtă toți membrii Partidului Național Liberal în momentul în care au un asemenea șef”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Fostul ministru de externe a taxat atitudinea și declarațiile antieuropene ale lui Crin Antonescu: „E simplu pentru noi să trecem cu vederea ce s-a întâmplat în ultimele șase luni. Pentru mine nu și mi se pare normal să aduc tuturora la cunoștință care au fost expresiile folosite de Crin Antonescu față de Europa, liderii europeni, de ambasadorii statelor prietene la București”.

În același timp, Mihai Răzvan Ungureanu contestă meritele care îi sunt atribuite lui Crin Antonescu - acelea de a fi condus partidul spre performanțe electorale fără precedent - și spune că, de fapt, PNL a venit în siajul PSD: „Asta spune multe despre felul în care PNL arată acum după ce, chipurile, a câștigat alegerile. De fapt, alegerile le-a câștigat PSD-ul, ca să nu ne mai încurcăm în detalii. Liberalii au avut câștig electoral, dar alegerile le-a câștigat PSD-ul”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, în direct la Digi24, în emisiunea „Imparțial”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri