Cel mai vehement critic a fost deputatul PDL, Roberta Anastase.
„Trebuie punctat acest lucru ca o lipsă profundă de respect din partea Guvernului în ansamblu prin faptul că doamna ministru astăzi lipseşte pentru a-şi susţine propriul buget. Ştiu că a fost o dispoziţie data de primul ministru ca toţi miniştrii să participe nu numai la prezentarea bugetului în comisii, dar şi la dezbaterea pe amendamente. Drept care cred că este momentul oportun ca domnul prim-ministru să demită ministrul Muncii”, a spus Roberta Anastase.
Discuţiile contradictorii nu s-au oprit însă aici.
„În momentul când aţi venit la guvernare, erau în Romania 409.938 de şomeri. Aţi încheiat anul cu 493.775. Aţi reuşit performanţa ca în opt luni să crească numărul şomerilor cu peste 80.000, ca urmare a politicii dezastruoase a primului guvern Ponta”, a continuat fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor.
Şi reprezentanţii ministerului Muncii au ripostat, prin vocea secretarului de stat Georgeta Bratu.
„Şomajul a crescut, aşa cum ştiţi, începând cu luna iulie-august, când au terminat absolvenţii, şi asta se întâmplă în fiecare an, până când sunt preluaţi de agenţiile de ocupare a forţei de muncă”, a declarat aceasta.
În cele din urmă, a ajuns în comisie şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Prima sa grijă a fost să-și motiveze cele 30 de minute de absență.
„Eu vreau să-mi cer scuze pentru întârziere. Ştiţi că am fost întâi în Senat, ca să susţin ordonanţa de creştere a valorii punctului de pensie. Absolut tot ce avem datoria să facem în anul următor, începând cu pensii, alocaţii, indemnizaţii, absolut toate obligaţiile Ministerului Muncii sunt acoperite”, a spus Mariana Câmpeanu.
În cele din urmă, bugetul Ministerului Muncii a fost aprobat cu 34 de voturi pentru și 11 împotrivă, fără nici un amendament. Cu peste 30 de miliarde de lei, ministerul muncii are cel mai mare buget din întregul guvern.