Foto: Agerpres
„Este o spirală a populismului la care PSRO și senatorii noștri nu doresc să participe. Nimeni nu spune că aleșii locali nu trebuie să fie mai bine motivați, dar nu așa. În opinia mea, pensiile speciale pentru parlamentari, pensiile retroactive pentru tot ce a însemnat suflare de aleși locali din România nu fac decât să adâncească prăpastia deja uriașă dintre români și clasa politică românească. În opinia noastră, cei care au inițiat această legislație puteau să o facă timp de trei ani când au avut majoritate și puteau. Vor, de fapt, să pună pe spatele Guvernului Cioloș ceea ce dânsii nu au vrut să facă în mod direct în ultimii ani”, a afirmat Geoană, luni, la Senat.
El a susținut că pot fi găsite „alte formule de motivare a aleșilor locali” și „nu pe furiș, înainte de Crăciun”.
„Este greșit, putem găsi alte formule de motivare a aleșilor locali, de a plăti mai bine pe cei care ne reprezintă în structurile statului român, dar nu așa pe furiș, înainte de Crăciun. Este un sentiment de spirală populistă și vreau să transmit și Guvernului un mesaj. Acesta este prețul pe care Guvernul îl plătește pentru absența unei adevărate majorități în Parlament. Așa se va întâmpla tot anul viitor. Vor fi trântiți dintr-o parte în alta de un instinct populist al unui partid mai mare... Din punctul meu de vedere, 1 februarie trebuie să găsească Guvernul cu o majoritate explicită, clară, care să țină spatele și care să poată să facă acest lucru în condiții decente”, a adăugat Geoană.
Plenul Senatului a aprobat, luni, cu amendamente, proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali. La momentul votului, grupul senatorial al PNL a anunțat că se retrage din sala de ședință. Senatorul Mircea Geoană a părăsit și el plenul. Propunerea legislativă a fost aprobată cu 86 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”.