Pe de altă parte, Liviu Dragnea a subliniat că nu a participat la vot și și-a asumat faptul că nu a dat suficientă atenție acestui demers.
„Eu n-am votat, n-am fost în plen când s-a votat și m-am uitat cu atenție în articolul de lege doar ca interpretare. N-am înțeles că a fost Legea statutului parlamentarilor în 2006, modificată în 2013. Până în 2013 nu exista o prevedere prin care să se interzică angajarea rudelor sau ceva de genul ăsta. Aceste interdicții au apărut din 2013, ceea ce s-a votat astăzi am înțeles că clarifică exact același lucru, că nu poate fi aplicată o lege retroactiv. Am văzut și comentarii că de azi înainte parlamentarii își pot angaja rudele. Nu, categoric nu! Legea din 2013 este în vigoare și articolul care prevede că nu se pot angaja rudele, doar faptul că acea prevedere este valabilă din 2013 încoace, nu înainte. Asta scrie și în articol. Dar am înțeles că se va depune o contestație la CCR și eu zic că cel mai bine este să așteptăm decizia Curții, după care o să discutăm”, a declarat Liviu Dragnea.
„Nu știu ce spune ANI, dar dacă articolul de astăzi este inutil și nu are niciun efect, cu atât mai bine! E un articol de lege în care colegii meu au crezut că e mai bine să clarifice acest lucru. Eu zic că până la urmă CCR va adopta o decizie pe care o vom respecta cu toții. Din punctul meu de vedere, îmi asum faptul că n-am fost atent. Mi se pare un demers nefericit, nu văd ce efecte poate să aibă. Doar un subiect de discuție”, a conchis președintele PSD.