Liviu Dragnea a spus, joi, că s-a referit la Marcel Opriş, şeful STS, în declaraţia de zilele trecute, când spunea că un şef de „aşa-zis serviciu secret umblă prin târg" şi spune că descentralizarea propusă de vicepremier vizează acoperirea unor greşeli în plata de ajutoare sociale.
„Acel domn a spus că există anumite nereguli în acordarea unor ajutoare sociale de încălzire către anumiţi cetăţeni din România, că are aceste informaţii, că sunt undeva într-un studiu. De asemenea, a spus că prin procesul de descentralizare se urmăreşte ca acele nereguli să fie acoperite şi eu vreau să pun câteva întrebări: dacă ştie, a ştiut sau ştie în continuare că există nereguli sau ilegalităţi în porcesul de alocare a ajutoarelor sociale, cum poate să explice că un proces de descentralizare ar putea acoperi aceste ilegalităţi, în condiţiile în care s-a spus public că tot ce înseamnă inpsecţie şi control rămân la nivelul ministerelor, cum ar putea fi acoperite aceste ilegalităţi?”, a spus vicepremierul.
„Doi: de ce nu le face publice? Şi trei: nu cumva dacă tot deţine de foarte mult timp aceste informaţii despre presupuse ilegalităţi, nu cumva este tăinuitor? Este vorba de domnul Opriş, de la STS”, a adăugat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.
Marți, acesta afirmase că s-a săturat de „atitudinea securistă” a unora. Respectivul şef de „aşa-zis serviciu secret bate câmpii”, „bârfeşte” şi „merge cu intriga”, mai spunea vicepremierul, acum două zile.
Serviciul de Telecomunicaţii nu a prezentat încă un punct de vedere pe acest subiect.
Conflictul liderilor USL cu șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale a început în vara anului trecut. Generalul Marcel Opriş a fost acuzat că a pregătit fraudarea referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.
Liderii PSD şi PNL argumentau că Servicul a fost unica instituție abilitată să transmită din teritoriu către Biroul Electoral Central rezultatele referendumului.
De asemenea, şeful STS a fost acuzat că ar fi instalat ilegal o linie telefonică specială, prin care șeful statului ar fi ținut legătura, de la sediul său de campanie, cu DNA, Curtea Constituțională sau serviciile secrete.
Marcel Opriş a refuzat la acel moment să comenteze acuzaţiile liderilor USL. El şi-a păstrat funcţia de şef al STS, cu ajutorul consilierului prezidenţial Iulian Fota, cel care s-a opus în CSAT propunerii de demitere făcute de preşedintele interimar de la acel moment, Crin Antonescu.