Social-democraţii anunţă că sunt gata să se comporte ca un partid de opoziţie din sesiunea viitoare. În opinia lor, miniştrii tehnocraţi nu înţeleg cum funcţionează instituţiile pe care le conduc.
„Nu pot spune că suntem foarte mulțumiți de activitatea guvernului. O să ne mai uităm în perioada următoare cu foarte mare atenție la activitatea fiecărui ministru. Sunt, din păcate, situații în care am fi așteptat să se întâmple lucruri pentru dezvoltarea sectorului respectiv”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD.
Cea mai mare supărare a PSD - schimbarea directorului Romsilva. Adam Crăciunescu a fost înlăturat din Consiliul de Administraţie de ministrul Mediului şi a demisionat din funcţia de director. El e urmărit penal în dosarul retrocedarilor ilegale. Potrivit DNA Braşov, prejudiciul adus Romsilva în acest caz e de peste 300 de milioane de euro.
„Sunt două luni de când a fost instalat și, în afară de câteva schimbări pe care nu le consideram necesare, cum ar fi la Romsilva, am înțeles că se doreşte să se pună la păduri omul lui Flutur”, a mai spus Liviu Dragnea.
Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte PNL, spune că nu ştie despre aşa ceva: „Nu am niciun om, nu m-am băgat şi nu mă voi băga. Nu, e o prostie!”
Reprezentanţii Guvernului spun că e foarte posibil ca şi la Romsilva să fie implementat sistemul managementului privat, folosit în cazul companiilor de stat. Un nou director va putea fi numit abia după 21 martie. Problema funcţiilor din eşalonul doi a fost discutată încă de când Dacian Cioloş negocia cu PSD susţinerea în Parlament pentru noul guvern. Premierul desemnat le-a făcut chiar o vizită de curtoazie social-democraţilor.
Atunci premierul le-a promis social-democraților că nu va recurge la demiteri în masă pe criterii politice, o tradiţie în România, când se schimbă guvernul. „Nu este intenţia mea de a veni pentru a rade tot”, a declarat atunci Dacian Cioloș.
Liberalii au dat și ei asigurări că, de data aceasta, vor conta doar criteriile profesionale.
„Nu doreşte nimeni să schimbe PSD-işti cu PNL-işti sau alţi membri de partid, ci am cazut cu toţii de acord că este un T0 de la care ar trebui să începem procesul de profesionalizare a administraţiei”, a declarat la rândul ei Alina Gorghiu.
PSD va lua o decizie la începutul lunii februarie, în privinţa intrării în Opoziţie.