Liderii Uniunii Salvaţi România au dubii dacă vor candida, dar admit că au deja discuţii cu membri ai Guvernului. Clotilde Armand și Nicușor Dan recunosc: sunt așteptați să ajute USR să intre în Parlament.
Clotilde Armand, vicepreşedinte USB: „Probabil că vom fi candidaţi, dar dacă reuşim să creştem alte persoane între timp, nu ştiu, poate scăpăm. Ştim că am primi cu foarte multă bunăvoinţă, cu mare interes, nişte persoane care sunt acum în Guvern. Avem o afinitate cu ei.”
În marile partide situaţia e mai clară. Liviu Dragnea şi Victor Ponta vor candida în afara Bucureştiului. Fiecare la el acasă.
Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Dacă voi candida, voi candida la organizaţia din Teleorman, sigur, cu speranța că organizația de acolo mă va accepta.”
Şi copreşedinţii PNL au ales alte organizaţii decât cea din Bucureşti.
Alina Gorghiu, copreşedintele PNL: „O să fiu pe o listă, într-o circumscripţie unde va fi foarte greu pentru PNL, vă promit. Nu mă duc într-o filială unde e uşor.”
Vasile Blaga, copreşedinte PNL: „Eu candidez unde am candidat. Timişoara? Timiş.”
Robert Turcescu de la Mişcarea Populară nu se sfieşte să anunţe că l-am putea găsi de anul viitor la Camera Deputaţilor ca parlamentar de Bucureşti, dar spune că decizia aparţine partidului.
Robert Turcescu, vicepreşedinte PMP: „Aş fi fariseu să nu recunosc că din acest punct de vedere şi în actualul context mă interesează o candidatură la parlamentare. Mi-aş dori să candideze preşedintele Băsescu în acest scrutin.”
Printre cei care s-au decis unde să candideze în Capitală se numără şi Marian Munteanu, care tocmai şi-a lansat Alianţa Noastră România.
Marian Munteanu, Alianţa Noastră România: „Voi candida pentru Senat la Bucureşti, împreună cu o echipă puternică de candidaţi.”
Călin Popescu Tăriceanu este aşteptat să deschidă lista ALDE pentru Senat, iar Daniel Constantin pe cea pentru Camera Deputaţilor.