Lasconi nu ar mai vota „Da” la un referendum pentru familia tradițională: Sunt destupată la cap. În USR e loc pentru toată lumea

Data actualizării: Data publicării:
elena lasconi face declaratii
Elena Lasconi, primarul oraşului Câmpulung Muscel. Foto: Inquam Photos / George Călin

Elena Lasconi revine la subiectul din cauza căruia a fost retrasă de pe lista USR pentru europarlamentare: susținerea familiei tradiționale. Acum, edilul din Câmpulung Muscel și candidat la șefia partidului, susține că nu ar mai vota „Da” la un referendum pe această temă și spune că în USR este loc pentru toată lumea.

Elena Lasconi: "Eu chiar cred despre mine că sunt destupată la cap. În USR e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero."

Reporter: Ați participa cu un vot pozitiv sau ați convoca un referendum pentru familie?

Elena Lasconi: "Nu cred… De fapt, nu. Categoric nu. Pentru că v-am spus: fiecare este liber să-și trăiască viața cum vrea. Și nu este treaba politicului sau nu este treaba USR-ului să intre în viața oamenilor."

Elena Lasconi a făcut mărturisiri despre momentele grele prin care a trecut după declaraţiile despre referendumul pentru familia tradiţională. Ea a dezvăluit că nu consideră că ceea ce s-a întâmplat atunci, când a fost scoasă de pe lista de pe lista de candidaţi a USR pentru alegerile europarlamentare, unde ocupa primul loc, a fost ghinion, Lasconi dezvăluind, în schimb, că a trecut prin momente dureroase.

"Din punctul meu de vedere, nu a fost cu ghinion. Vedeţi, Dumnezeu are metode interesante de a lucra. A fost cu durere, atunci, pentru mine. (...) Nu are niciun sens să mai reluăm toată discuţia aia (din USR, de după emisiune – n.r.) care este istorie, din punctul meu de vedere. Mi-a comunicat (Cătălin Drulă, fostul preşedinte al USR – n.r.) să mă dau jos de pe listă, în sensul ăsta. Eu am spus că dacă decide Biroul Naţional chestia asta, nu am nimic împotrivă, că nu eu m-am cocoţat", a declarat Elena Lasconi în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv, scrie news.ro.

Aceasta a precizat că nu forul de conducere al USR a decis schimbarea sa din fruntea listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, ci hotărârea a fost luată de Cătălin Drulă: "Nu  a fost nicio înţelegere. El a decis, ceea ce nu voi face eu niciodată. Ca preşedinte al USR nu voi face niciodată fără să mă consult, plus că nu există situaţii de criză peste care să nu poţi să treci, nu există aşa ceva! Adică, doar pentru incompetenţi".

Elena Lasconi, care fusese cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a ajuns în centrul unui scandal uriaș în noiembrie 2023 după ce a dezvăluit că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. "Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat", a spus Lasconi la Prima TV.

Ulterior, preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie.

Ea a fost criticată atât de foşti colegi aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa de partid Clotilde Armand. Cea mai dură reacţie a venit, însă, din partea fiicei sale, care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat "în şoc şi absolut dezgustată", afirmând: "Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment".

Ulterior, preşedintele USR Cătălin Drulă susţine că Elena Lasconi nu a fost scoasă de pe lista pentru alegerile europarlamentare din cauza faptului că a votat favorabil la referendumul pentru familia tradiţională: "S-au întâmplat mai multe lucruri: chestiuni legate de familie, de o zonă intimă, de o anumită atenţie care ne-ar fi dăunat acum în campanie. Plus că Elena şi-a dorit foarte mult să continue la Câmpulung".

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale