După accidentul aviatic din Apuseni, Ministerul de Interne a fost criticat pentru proasta gestionare a operaţiunilor de salvare. Ministrul de la acea vreme, Radu Stroe, nu vedea însă unde este problema.
„Îmi reproșez că s-a întâmplat în timpul mandatului meu nenorocirea asta”, declara, în ianuarie 2014, Radu Stroe.
Declaraţia liberalului Radu Stroe a inflamat imediat opinia publică, iar, în urma presiunilor, acesta a renuntat la şefia Ministerului de Interne. Nu înainte de a preciza că nu îşi reproşează nimic.
Tot o declaraţie controversată l-a lăsat şi pe liberalul Daniel Barbu fără mandatul de ministru al Culturii. Acesta a demisionat, la cererea lui Crin Antonescu, preşedintele de atunci al PNL, după ce s-a plâns că programele pentru bolnavii de SIDA primesc mai mulţi bani decât cultura.
„Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare am putea face dacă nu am avea acel program HIV-SIDA”, a declarat Daniel Barbu.
Societatea civilă şi politicienii i-au cerut lui Adrian Cioroianu, ministru de Externe în Guvernul Tăriceanu, să demisioneze după ce a făcut o declaraţie xenofobă, pornind de la cazul unui asasinat comis în Italia de un cetăţean român de etnie romă.
„Aceşti oameni care comit astfel de fapte nu trebuie trimişi în regim de celulă, cu televizor. Ar trebui puşi la muncile cele mai dure şi formate, probabil, batalioane din alea disciplinare. Mă gândeam dacă nu cumva am putea cumpăra un teren din deşertul ăla egiptean, să-i plasăm acolo pe cei care ne fac de râs”, spunea Adrian Cioroianu, în 2007.
Dan Şova şi-a pierdut funcţia de purtător de cuvânt al PSD după o declaraţie care i-a indignat pe istorici. Acesta a negat existenţa Holocaustului în România.
„Pe teritoriul României, niciun evreu nu a avut de suferit”, declara, în martie 2012, Dan Șova.
Liderul PSD Victor Ponta i-a recomandat atunci să se documenteze mai bine despre subiect şi chiar l-a trimis în vizită la muzeul Holocaustului din Washington.