Kelemen Hunor: „Dacă asta e stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul”. Ce spune liderul UDMR despre legea pentru Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9MzBiMGU2N2NhYjg2NGU5MmMyZTRmMzdmMDAwMDQwNDg=.thumb
Kelemen Hunor. Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, critică cele două formaţiuni aflate la guvernare, arătând că în România nu este stabilitate politică de mai bine de un an. „Uitaţi-vă la buget, la tot ce s-a întâmplat de mai bine de un an de zile şi, dacă asta este stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul”,  a declarat marți liderul UDMR, la Antena 3

„Este clar că în acest moment în coaliţie lucrurile stau destul de haotic, nu poţi să spui că există stabilitate politică în România, nu există, de fapt, de mai bine de un an de zile. Uitaţi-vă la buget, la tot ce s-a întâmplat de mai bine de un an de zile şi, dacă asta este stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul! Cum e haosul, dacă asta e stabilitate politică?”, a afirmat Kelemen Hunor, potrivit News.ro. 

El consideră că liderii PNL îi sunt datori lui Klaus Iohannis pentru că acesta a ţinut la guvernare partidul fără ca formaţiunea să fi câştigat alegerile.

„Din acest punct de vedere, e un rezultat politic şi acest rezultat, în acest moment, trebuie mulţumit preşedintelui Iohannis, nu altcuiva”, a adăugat Kelemen.

Întrebat cum vor vota parlamentarii UDMR propunerea legislativă care i-ar permite lui Iohannis să candideze pe listele PNL, Kelemen a spus că cele două mari formaţiuni au majoritatea şi „nici nu trebuie să caute ajutor în altă parte”.

„Nu este cazul să spunem noi ce vom face, pentru că ei majoritate, PNL-PSD în acest moment au majoritate, nici nu înţeleg de ce ar cere ajutor din altă parte”, a arătat preşedintele UDMR.

Liderul UDMR a ţinut să sublinieze că „nu dai o lege pentru o singură persoană”, el arătând că propunerea legislativă ar fi putut să prevadă că orice persoană poate candida ca independent pe listele unui partid, nu în mod expres preşedintele în funcţie, iar în acest caz legea nu s-ar fi adresat unei singure persoane, ci tuturor cetăţenilor.

„Din punct de vedere juridic, constituţional, ar fi existat o soluţie, dar nu ştiu de ce au găsit această soluţie care nu este nici constituţională, nici corectă din punct de vedere politic. Nu avem cum să susţinem în această variantă”, a adăugat preşedintele formaţiunii maghiare.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Descoperire neobișnuită pe șantierul unui spital din Iași. Erbiceni, unică în România...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Gen. Ben Hodges
Gen. Ben Hodges: „Rusia nu poate învinge Ucraina decât dacă noi, cei din Occident, renunțăm”
Digi Animal World
Momentul când un câine este atacat de un leopard în curtea casei. Patrupedul a supraviețuit ca prin minune
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
Ethan Slater, iubitul Arianei Grande, a picat spectaculos la premiera filmului Wicked. Momentul viral care a...