Membrii Biroului Permanent au invocat tot felul de motive pentru a împiedica dezbaterea propusă de preşedintele Senatului.
„Ioan Chelaru, senator PSD: Implicându-ne noi politic, Senatul, în principal, s-ar putea să avem reacţii adverse în principal de la societatea civilă.
Verestoy Attila, senator UDMR: Eu nu cred că este un moment în care noi trebuie să arătăm, aşa cum am mai făcut, cât de corupţi suntem, cât de vânzători de ţară suntem, ce clasă politică cu interese personale suntem”, se arată în stenograma Biroului Permanent al Senatului.
Aliaţii PNL, senatorii conservatori, au încercat să împace pe toată lumea.
„Măcar dacă am trece de această stare tensionată, să aşteptăm, (...) poate ne mai potolim şi poate vom avea mai multă înţelepciune”, a spus Dumitru Pelican, senator PC.
Însă cel mai categoric a fost senatorul PSD Nicolae Moga.
„Este un subiect care frige, şi când ai un cartof în mâna care frige, trebuie să-l arunci. Eu zic că nu este momentul”, a afirmat senatorul.
Crin Antonescu a comentat dur motivele invocate de colegi.
„Nu doresc să-mi caut de treabă. Nu doresc să atrag dogoarea cartofilor fierbinţi asupra Parlamentului. Doriţi să păstrăm virginitatea acestei incinte, în sensul de a nu discuta nimic esenţial, o putem face (...) Problema noastră este să nu avem probleme”, a declarat Antonescu.
După revocarea procurorului Lucian Papici din funcţia de şef al Secţiei 1 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Crin Antonescu a anunţat că va organiza o dezbatere în Parlament pe teama independenţei Justiţiei, pentru că, în opinia lui, preşedintele şi premierul încearcă să controleze acest domeniu.