Ghinea (USR): Ceea ce se întâmplă acum cu Kovesi este doar o avanpremieră a ceea ce ne pregăteşte PSD
Data publicării:
Vicepreşedintele USR Cristian Ghinea afirmă că ceea ce se întâmplă acum cu Laura Codruţa Kovesi este doar o avanpremieră a ceea ce ne pregăteşte PSD, respectiv întoarcerea la vremurile când procuratura lucra cu listă decisă în Kiseleff.
„Ceea ce se întâmplă acum, cu Laura Codruţa Kovesi, este doar o avanpremieră a ceea ce ne pregăteşte PSD: întoarcerea la vremurile când procuratura lucra cu listă decisă în Kiseleff. Dragnea îşi vede cu ochii visul oricărui penal: nu doar să scrie el Codul Penal dar să şi decidă el cine e bun de arestat şi cine merită iertat”, scris Ghinea pe pagina sa de Facebook.
El precizează că o justiţie independentă şi eficientă a fost condiţie pentru a intra în UE.
„Dacă România ar depune azi cerere de aderare la UE, nu am putea intra. Noroc că suntem înăuntru şi că putem lupta - nu singuri, vedeţi vocile de la Bruxelles de astăzi - pentru refacerea justiţiei din România. Nu putem asista impasibili la distrugerea sistemului independent de justiţie”, încheie vicepreşedintele USR.
Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesia fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul aducerii în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă. Ea nu are voie să părăsească ţara fără aprobare, să discute cu presa despre dosar şi nici să lucreze la Parchetul General.
Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a afirmat pe Twitter că este îngrijorat de situaţia Laurei Codruţa Kovesi, care a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, şi a precizat că PE o susţine în continuare pentru postul de procuror-şef european.
Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, se declară foarte îngrijorat ca urmare a informaţiilor referitoare la procedurile legale împotriva Laurei Codruţa Kovesi, pe care le consideră total inacceptabile şi fără precedent. El cere intervenţia Consiliului UE, iar Comisiei Europene garanţii că procedura de selecţie a procurorului-şef european este corectă şi independentă. De asemenea, solicită oprirea anchetei, precum şi intervenţia PES şi ALDE împotriva partidelor surori din Guvernul de la Bucureşti.