Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a declarat că aleşi locali ai Uniunii Salvaţi România ar fi fost contactaţi de reprezentanţii PSD şi PNL, inclusiv Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, pentru a se alătura liberalilor sau social democraţilor.
El a mai spus că primarii USR ar fi fost şantajaţi cu controale din partea instituţiilor statului sau ameninţaţi că nu vor primi finanţări pentru proiecte lor.
„Am în minte exemple de primăriţe USR care în ultima lună au plecat din USR. Dar nu o să vă dau nume şi nu o să vă dau localităţi. Am vorbit cu ele. Cu fiecare primar care pleacă din USR vorbim. Sunt nişte decizii odioase, nişte alegeri odioase, în faţa cărora sunt puşi aceşti oameni. Cu telefoane de la Ciucă, cu telefoane de la Ciolacu, direct. Cu oferta: 'Vii în PSD sau în PNL şi îţi dăm bani pentru drumul acesta. Şi dacă nu vii în PSD sau PNL te ia DNA, te ia Curtea de Conturi, Inspectoratul de Stat în Construcţii. Nu pleacă din primăria ta, până nu îţi găseşte ceva'. Ştiu că pare încă ciudat că suntem în 2024 şi pare că vorbim de probleme de lumea a treia. Dar asta este realitatea de care vorbim, în care ne mişcăm noi, în care încercăm să găsim candidaţi în toată ţara. Oamenii sunt puşi, în 2024, în faţa alegerii: hărţuire, puşcărie versus bani de drumuri 'dacă vii la noi'. Şi mulţi cedează. Aşa cum mulţi alţii nu cedează", a spus Ghinea, în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii lui Clotilde Armand pentru Primăria Sectorului 1, potrivit Agerpres.
În cadrul aceluiaşi eveniment, liderul USR, Cătălin Drulă, a criticat tergiversarea în instanţă a deciziei privind conducerea Partidului Mişcarea Populară.
„Fac un apel la cei care conduc instanţe. Este inacceptabil felul cum este tergiversat - ceea ce este un act politic clar... Partidul Mişcarea Populară l-a ales pe Eugen Tomac preşedinte. Ştim foarte bine, din practică, că apar tot felul de contestaţii. Există pronunţarea unei instanţe acum, este la Curtea de Apel. Este un caz care nu e ca toate celelalte. În SUA, recent, a fost o speţă similară, în Carolina de Nord, s-a rezolvat în patru săptămâni. Era unul care nu se dădea dus şi spunea că el încă conduce; s-a rezolvat în patru săptămâni. De un an şi jumătate sunt târâţi în instanţă, ameninţaţi, cei de la PMP. Alina Gorghiu are o adevărată reţea de control şi influenţă politică în justiţie. Cu asta ne luptăm", a spus Cătălin Drulă.
Editor : I.C