„E pentru prima oară într-o campanie electorală nu doar în România, cred că și în alte țări cu care ne comparăm, cu Germania cu Franța. N-am mai văzut de mult o campanie electorală marcată de aversiunea egal distribuită pentru cei doi titulari ai clasamentului de către președintele în funcție. Un președinte la capătul celor două mandate, care a reconfigurat din multe puncte de vedere dreapta, salvând-o în momente critice. Care a gestionat în condiții de traversare și de supraviețuire, pasajul crizei din 2010”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24.
Acesta a explicat că președintele Traian Băsescu ar fi trebuit să „lase o posteritate”.
„De președintele care pleacă nu numai că e la capătul unui proiect, dar ar fi trebuit să lase o posteritate. O posteritate legată de felul în care se face politică în România. Posteritatea domnului Băsescu e fisurată, e dărâmată, pulverizată. Nu există o posteritate politică a domnului Băsescu, în realitate.
Există o stare de maximă tensionare și încordare. Opțiunile domnului Traian Băsescu pentru candidatul Elena Udrea nu fac parte din fondul discuției, atâta vreme cât doamna Udrea a funcționat pornind de la opțiunea explicită a președintelui Băsescu pentru domnia sa. Nu era urmașul dreptei, nici a lui”, a explicat jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24.