„Foarte bizar. O fi fost într-o mică transă de dedublare? N-ar fi prima dată când domnul Ponta s-ar dedubla. Una este omul de știință - autorul unei teze de doctorat, una este prim-ministrul, una procurorul, alta prietenul unor infractori. Sunt mai multe posibilităţi, unele au fost deja ventilate în presă. Un acces de dedublare și din cauza asta nu mai răspunde, că s-a închis accesul. Nu-şi recunoaşte starea de dedublare”, a spus Emil Hurezeanu.
„Apoi. Mâine e o reuniune la Poiana Braşov, cu baronet, baroni, logofeți, conți, viconți, s-ar putea să-şi pregătească un mic buffer. Lumea din partid – mai ales baronii - pune presiune pe prezidenţiabilul Ponta, ori el nu vrea să intre în logica care i-a scos din politică și pe Adrian Năstase după eșecul din 2004, şi pe Mircea Geoană după eșecul din 2009, în primul rând pentru că partidul i-a ejectat. Nouă ni se pare anormal ca un lider de partid care pierde alegerile sau care nu le câștigă să plece din fruntea partidului”, a adăugat jurnalistul.
„La 41 de ani, dorinţa lui nu e să părăsească prea repede scena politică. Folosește provocarea maximă, e o provocare pentru Dragnea, pentru ceilalți. Le-a creat o problemă. Mai poate fi ceva. Pe vremuri, Cezarii, la Roma, îşi reînoiau mandatul printr-o declaraţie de retragere. Francezii au vorbă care se folsoește și în armată: dă înapoi ca să sari mai bine înainte. S-ar putea ca domnul Ponta să aibă în vedere crearea unei situaţii emoţional mai fragile în așa fel încât după accea, preventiv, să urmeze o lovitură mai mare în ce-l priveşte. Împărații Romei spuneau de fiecare dată înainte de a fi aleși în unanimitate: nu sunt eu cel mai bun, a sosit momentul să mă retrag. Ponta are ceva cezaric”, a subliniat Emil Hurezeanu.