Emil Hurezeanu despre echipa lui Klaus Iohannis: „Suntem o țară de spectatori. Stăm și ne uităm să-l prindem și pe neamțul ăsta cu ceva”

Data publicării:
Emil Hurezeanu bun-3

Jurnalistul Emil Hurezeanu a vorbit la Digi24 despre ultimele informații legate de posibilii consilieri aleși de Klaus Iohannis. „Nu l-aș critica, deși pe unii îi dezamăgește echipa asta. Nouă ce ne convine. Noi stăm tot timpul în galerie, suntem o țară de spectatori. Stăm și ne uităm să-l prindem și pe neamțul ăsta cu ceva. Suntem dezamăgiți de echipa lui. Omul a câștigat alegerile cu această echipă, a câștigat cu acești oameni. Pe niciunul dintre cei care critică astăzi echipa nu i-a pișcat gândul acesta în timpul alegerilor. Deocamdată și-a ales companionii cu care a câștigat alegerile”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu, precizând că în alegerea consilierilor președintele va ține cont și de profesionalism. 

„Își va alege echipa cu care va funcționa, sunt convins că se va schimba.Ambientul e una și legătura la care este obligat e cu totul altceva. El e dator oamenilor, diasporei, generației noi, e dator cu reprezentarea intereselor lor. Să facă din majoritatea tăcută o hidrocentrală, o sursă de energie”, a spus jurnalistul. 

Acesta a spus că, de exemplu, alegerea lui Dan Dungaciu ar fi benefică României. „Dan Dungaciu e bun cunoscător al Republicii Moldova, a stat și în interior și a scris și o carte interesantă, Basarabia e România?. S-ar putea să fie consilierul lui Iohannis pentru Republica Moldova. Conduce Institutul de Relații Internaționale a Academiei”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu. 

De altfel, acesta a precizat că dacă Klaus Iohannis vrea să urmeze exemplul Germaniei ar fi bine că înființeze un institut de relații internaționale, un fel de „think-tank”. „Ar fi bine ca Iohannis dacă tot e să urmeze exemplele bune ale Germaniei ar putea să facă următorul lucru. Germania are dincolo de specialiști, ambasadori și un institut de relații internaționale. Noi nu avem nici măcar think-tank-uri, n-avem niciun consiliu pentru relații externe cum are America, cum are Varșovia, cum are Budapesta.

Este un fel de think-tank structural, de coloană vertebrală care însoțește diplomația și politica externă a unui stat responsabil, care îi adună pe toți experții. Noi nu avem nimic de genul ăsta și nici statul nu a creat astfel de pepiniere, absolut necesare, care asigură un fel de sol germinativ, acolo se crează ideile. În Germania există un împuternicit pentru relațiile cu Rusia, cu SUA, dincolo de ambasadori. Oameni cu anvergură mare, care pun contrapunctul necesar”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cele mai mari pensii din România, conform CNPP. Cum ajungi să primești lunar o avere...
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
Cum au fost primiți handbaliștii români în Kosovo, la o săptămână după scandalul de pe Arena Națională
Newsweek
Cine poate încasa ultima pensie în caz de deces? Cine ia pensie de urmaș și până la ce vârstă?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un animal misterios, cu aspect „ciudat”, depistat în parcul West Virginia. Locuitorii sunt nedumeriți: „Cum a...
Film Now
Denzel Washington spune că au existat suspiciuni legate de purtarea lui Kevin Spacey cu decenii în urmă...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”