A sărit cu parașuta, a făcut sport în public, dar acţiunile Elenei Udrea nu par să-l fi impresionat pe Mihai Răzvan Ungureanu.
„Rolul doamnei Udrea în politica românească este profund toxic, toxic”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu la Gândul LIVE.
„Pentru că nu a avut curaj să lovească direct în mine, că știe că nu dă bine la parte din electoratul PDL, s-a răcorit ca un adevărat barbat pe o femeie, atâta poate el”, a declarat în replică președintele Traian Băsescu la Adevărul LIVE.
După această critică, Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut lui Traian Băsescu să nu se mai implice în disputele politice şi a invocat, din nou, numele Elenei Udrea.
„Dacă apărarea statului de drept înseamnă băsism, atunci DA, sunt băsist. Dar dacă certificatul de băsist se împarte de către Elena Udrea, după un examen de servilism, atunci, vă rog, să nu mă includeţi vreodată printre băsişti”, a spus liderul Forței Civice într-un comunicat.
Traian Băsescu pune atacurile la adresa Elenei Udrea pe seama dorinţei lui Mihai Răzvan Ungureanu de a se apropia de Vasile Blaga, aflat în conflict cu liderul PMP.
„Doamna Udrea este ipocrită. Aşa este ea născută”, a spus Vasile Blaga. Întrebat dacă există vreo șansă de colaborare între PDL și PMP , Vasile Blaga a fost categoric: „Nu”.
Discursul împotriva Partidului Mişcarea Populară a fost preluat şi de liberali după ce Elena Udrea a fost aleasă preşedinte al acestei formaţiuni.
„Unificarea dreptei constă (...) în unificarea PNL cu PDL. Această unificare nu se referă la PMP”, a declarat Klaus Iohannis.
Critici la adresa Elenei Udreau au venit şi din rândul propriilor colegi de partid.
„O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generații de politicieni; nu văd nicio diferență morală, politică sau mediatică între ea și Victor Ponta”, declara Adrian Papahagi în momentul demisiei din partidul Mişcarea Populară.
Teodor Baconschi a plecat şi el din PMP, imediat după Congres, nemulţumit că nu a obţinut o funcţie de vicepreşedinte.