„Ce pot să asigur pe toată lumea este că nu se va fugi cu urnele, la aceste alegeri, aşa cum s-a întâmplat anul trecut la PDL", a comentat Elena Udrea, citată de Mediafax.
Ea a declarat că îşi doreşte ca acest partid să continue politica preşedintelui Traian Băsescu.
PMP îşi alege sâmbătă o nouă conducere, iar adversarii Elenei Udrea sunt - deocamdată - Adrian Papahagi şi doi foştii consilieri prezidenţiali - Daniel Funeriu şi Adrian Rădulescu. Congresul vine într-un context destul de agitat. La europarlamentare, partidul a luat un scor sub cel impus de Traian Băsescu - 6 în loc de 10%. În plus, formaţiunea este lăsată pe dinafără în negocierile dreptei unite.
Tot la congresul de sâmbătă, noua conducere va trebui să stabilească strategia pentru alegerile prezidenţiale: ori se alătură proiectului PDL - PNL, ori merg cu un candidat propriu.
Deocamdată, Elena Udrea, unul dintre liderii informali ai partidului, a dat de înţeles că PMP ar renunţa la candidatul propriu la prezidenţiale şi ar susţine cel mai bun candidat al dreptei, însă cu unele condiţii.
Despre nemulţumirile din partid referitoare la scorul obţinut la europarlamentare, Udrea a declarat că „unii au mai puţină experienţă politică, iar alţii s-au lăsat influenţaţi de teorii vehiculate pe la televizor”.
„Câtă vreme PMP a învins la Bucureşti atât PNL, cât şi PDL, unde a avut cea mai puternică campanie, cel mai puternic mesaj şi cea mai vizibilă campanie, cu cel mai puternic afişaj din ţară, este evident că acest partid şi-a atins obiectivul de a avea două cifre, cum şi-a propus”, a argumentat Udrea.
Ea a arătat că problema PMP este lipsa structurilor din teritoriu, fiind un partid cu nici 30% structuri la nivel naţional, faţă de alte partide cu 25 de ani în urmă, iar acest lucru s-a văzut în scorul obţinut în mediul rural.