Vasile Blaga: „Dumnealui a făcut o obsesie în a minți.”
Victor Ponta: „Am și eu un labrador acasă care mereu se crede tigru.”
Alina Gorghiu: „Nimic din ce i se întâmplă nu înţelege.”
Teodor Atanasiu: „Astăzi a ratat ultima șansă de a scăpa de eticheta de penibil.”
Cuvinte grele şi acuzaţii între Putere şi Opoziţie la dezbaterea moţiunii de cenzură care s-a încheiat cu un rezultat previzibil: Victor Ponta rămâne premier.
Liderii Coaliţiei au decis ca parlamentarii Puterii să nu se apropie de urne în timpul votului. Astfel, Opoziţia nu a reuşit să adune cele 276 de voturi necesare demiterii Guvernului.
„Nici nu aveau cum să fie probleme. A fost un eşec din toate punctele de vedere. Ziceau că aduc 15.000 de oameni, au adus o mie. Erau mai mulţi jandarmi”, a declarat Victor Ponta.
Replici acide au avut loc și între premierul Victor Ponta şi copreşedintele liberal Alina Gorghiu.
Victor Ponta: „Deci voi cereți acum să-mi dau eu demisia pentru că Atanasiu cu Șova au semnat niște contracte? Am în față așa: Contract Gorghiu, Pop și Asociații încheiat cu AVAS - 25 de mii de euro plus TVA, altul zece mii de euro, șase mii de euro... Sunteți cam scumpă, doamna Gorghiu...”
Alina Gorghiu: „Dacă găsiți cel mai mic argument care să spună despre mine că am încălcat legea vă rog să demonstrați acest lucru.”
Colegii de partid i-au sărit in ajutor şefei PNL.
Teodor Atanasiu, senator PNL: „O să rămâneți, domnule prim-ministru, ca un obscur om politic contemporan cu Simona Halep.”
Victor Ponta a avut şi el susţinătorii săi, care nu s-au ferit să îşi apere favoritul cu replici tăioase de la microfonul Parlamentului.
Cristiana Anghel, senator ALDE: „Doamna Gorghiu, sunteți tânără, frumoasă, deșteaptă. Păcat că doar atât.”
Moţiunea de cenzură a liberalilor a primit critici chiar şi din partea colegilor de Opoziţie. Kelemen Hunor a contestat tema aleasă de liberali - şi anume trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta.
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: „Votul nostru nu este și nu trebuie considerat un vot pentru susținerea textului moțiunii de cenzură.”
Potrivit Constituţiei, Opoziţia poate depune doar o singură moţiune de cenzură în timpul unei sesiuni parlamentare. O nouă încercare de a demite Guvernul ar mai putea avea loc doar anul viitor.