Cătălin Rădulescu a fost preşedintele Delegaţiei parlamentare a României la NATO
Cătălin Rădulescu, deputatul care a susţinut că împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei ar trebui folosite tunuri cu apă, a intrat în politică imediat după 1990, numărându-se printre revoluţionarii oficiali ai Argeşului. A participat la întemeierea FSN-ului, din partea căruia a şi fost ales deputat pentru o legislatură. În 2016, an în care a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, a fost decorat pentru merite în timpul revoluţiei, numele său fiind pe o listă lungă de personalităţi care s-au remarcat în decembrie 1989.
A fost parlamentar până în 1992, timp în care a ocupat următoarele funcţii
Secretar al Comisiei politică externă;
-
Vicepreşedinte al primei reuniuni a Consiliilor pt. politică externă ale Parlamentelor statelor din Balcani;
Preşedintele Delegaţiei parlamentare a României la NATO.
După o perioadă petrecută în afara ţării, s-a întors, în 2005, în structura PSD Argeş. În 2011 a fost numit vicepreşedinte PSD - Diaspora şi Coordonator PSD - Republica Moldova;
În 2012 revine în Parlament pe listele PSD, formaţiune pe listele cărei şi-a reînnnoit mandatul în urma alegerilor din decembrie 2016.
Potrivit presei locale de Argeş, Cătălin Rădulescu a devenit amic înainte de campania electorală pentru locale din 2012, cu primarul de la acea vreme Tudor Pendiuc. L-a susţinut pe fostul edil extrem de vehement, după care serviciul i-a fost întors în iarnă, când a fost impus deputat pe Colegiul Piteşti-Bradu-Oarja din partea USL.
În declaraţiile sale publice de la acea vreme, Tudor Pendiuc recunoştea susţinerea pentru Cătălin Rădulescu: „Mă ştiu cu Cătălin Rădulescu de la Revoluţie. A fost o perioadă de 15-20 de ani când nu ne-am mai văzut, el făcând afaceri. Apoi, a reintrat în politică. Eu am fost la fel de apropiat de Cătălin Rădulescu cum a fost, în campania electorală, şi faţă de ceilalţi candidaţi ai USL. Sigur, ne-am susţinut reciproc”.
Făcând referire la numeroasele postări nepotrivite de pe Facebook şi la scandalurile care l-au făcut pe Cătălin Rădulescu, deseori, ţinta ironiilor preie, în special a celei locale, Tudor Pendiuc a găsit justificarea în comportamentul dificil de temperat al deputatului.
Totodată, Pendiuc confirmase că, după acele ieşiri din presă şi după postările de pe Facebook, mai mulţi social-democraţi i-ar fi cerut demisia lui Rădulescu, numai că la vârful social-democraţilor de Argeş s-a cerut temperarea acestuia şi nu excluderea.
Şi condamnat, şi decorat
Decorat de preşedintele Iohannis la câteva luni după condamnarea în instanţă.
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv, în decembrie 2016, de instanţa supremă, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată în aprilie 2014, de procurorii DNA, care l-au acuzat că, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, s-a ocupat şi de administrarea şi controlul societăţii comerciale SC Concordia Con Strade, activitate incompatibilă cu funcţia de deputat.
Procurorii l-au mai acuzat pe deputatul PSD că, la 27 august 2013, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect, privind construirea unei parcări pentru un supermarket din Piteşti, i-a promis acestuia 10.000 lei. În schimbul banilor, funcţionarul trebuia să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 de lei pentru lucrările prost executate.
La doar câteva zile de la condamnarea cu suspendare, el a candidat pe listele PSD şi a fost ales pentru încă un mandat.
În 2016 Președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat pe deputatul PSD de Argeș, Cătălin Marian Rădulescu și i-a oferit titlul de”Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989- Luptător cu Rol Determinant”. Concret, Cătălin Rădulescu s-a numărat printre cei decorați de președintele Klaus Iohannis, personalități în cazul cărora s-a apreciat faptul că si-au riscat viața în București și Timișoara pentru schimbarea regimului comunist.
Declaraţii controversate:
septembrie 2015 - "Nu trebuie să primim refugiaţi"
„Respectăm cultura lor, dar să stea acolo la ei, noi avem altă cultură. De ce să stau eu şi să-mi fie teamă că al meu copil este undeva într-un loc aglomerat şi cineva pune o bombă? Sunt oameni bine organizaţi, care sunt conduşi de nişte lideri. Uitaţi-vă la ei, au ceasuri bune la mână, ştiu limba engleză. Mie-mi dă foarte mult de gândit. Asta ce însemană? Înseamnă că sunt oameni infiltraţi, terorişti în aceste grupuri”, a spus Cătălin Rădulescu.
„Vrem şi noi asasinate ca în Franţa? Vrem să se întâmple ca în metroul din Marea Britanie sau ca în trenurile din Spania sau Italia? Dacă asta vrem, înseamnă că suntem nebuni la cap. De ce trebuie să acceptăm aşa ceva?”, spunea la vremea respectivă șeful PSD pentru Diaspora.
aprilie 2016 - a susţinut desfiinţarea radarelor
Cătălin Rădulescu a predat pentru un proiect legislativ care să prevadă doar existenţa radarelor fixe.
În acel context, Poliţia a comunicat că deputatul are aproape patruzeci de sancţiuni dintre care 15 pentru viteză, trei sancţiuni pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, care s-au soldat cu suspendarea permisului şi trei infracţiuni pentru conducere cu permis necorespunzător.
ianuarie 2017 - "Tinerii nu ar trebui să mai iasă în stradă"
februarie 2017 - Noi suntem aleşii poporului nostru. Iohannis a venit din Germania - declaraţie făcută după ce a părăsit plenul reunit al Parlamentului în timp ce preşedintele Klaus Iohannis îşi susţinea discursul.
martie 2017 - "Protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă"
Poliţia s-a autosesizat, după ce Cătalin Rădulescu a declarat, ieri că deţine o armă şi că nu se teme să o folosească, la nevoie. Ofiţerii din Argeş vor face verificări şi ar putea ca la sfârşitul anchetei să-i ceară demnitarului să renunţe la toate armele de foc pe care le deţine.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News