„Referendumul se traduce de fapt prin a nu mai fi furați cu legea în mână”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu, la Digi24. Românii vor alege între două destine, unul european, democratic, sau altul ceauşescoid, mai spune gazetarul.
Cristian Tudor Popescu a vorbit despre întrebările pentru referendumul din 26 mai, anunțate astăzi de Cotroceni.
„A doua întrebare, în special, e o înșiruire de cuvinte – e logică, e corect formulată, dar nu e suficient, când te adresezi maselor trebuie să găsești formulări mai scurte, mai penetrante. La prima e mai clar, toată lumea știe ce înseamnă amnistie si grațiere. Dl Iohannis, prin această ieșire a făcut practic invizbile întrebările, ele nu mai contează.
A spus așa: venind la referendum votați pentru a nu mai fi furați cu legea în mână, deci referendumul se traduce de fapt la asta, a nu mai fi furați cu legea în mână. PSD-ALDE au modificat legile cum au avut nevoie, ca să scape hoții. Întrebarea este: vreți să se modifice legile în continuare așa cum au fost ciuntite, schilodite, contorsionate, vreme de doi ani și jumătate, pentru a scăpa infractorii?”, a spus Cristian Tudor Popescu.
„Nu se poate da de către PSD-ALDE niciun exemplu, un articolaș, ceva, un paragraf de lege care să nu fie în favoarea infractorilor și împotriva magistraților”, a continuat el.
Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre acuzațiile de politizare a referendumului. În opinia sa, politizarea este un lucru normal, dat fiind că e vorba de politicieni și de un an electoral, iar referendumul e un gest politic.
Mai mult, spune gazetarul, Klaus Iohannis a anunțat încă de anul trecut că va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă.
„Președintele pune lucrurile în acest cadru: votați chiar pentru mai mult, pentru o Românie în Europa sau în afara Europei. A folosit cuvântul „mine”: Sunteți cu PSD sau cu mine”, a remarcat Cristian Tudor Popescu.
El a spus că președintelui nu i se poate reproșa că atacat justiția, că a încercat să scoată România din Europa sau că a desconsiderat recomandările Bruxelles-ului.
PSD, pe de altă parte, a făcut exact contrariul: „a atacat constant justiția și a comunicat, mai ales prin vocile lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, că România se situează practic în afara UE”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.
Gazetarul mai spune că românii înțeleg care este miza acestui referendum, pentru că au văzut ce s-a întâmplat în ultimii doi ani și jumătate, de când PSD e la guvernare.
„Lucrurile sunt clare. E vorba de un lucru și mai clar și mai dur exprimat. Vreți să trăim din nou într-o Românie ceaușescoidă? Întrebarea e cât se poate de clară, e vorba de acești 2 ani și jumatate în care apele s-au ales. Cine stă acasă e vinovat în acest moment, nu e vinovat cel care vine și votează „nu”, acela își exprimă părerea. Am o problemă cu cei care nu votează la referendum și, mai grav, nu vin la secția de vot. Eu îi voi disprețui pe cei care nu vin la aceste alegeri. Se hotărăște viitorul României pentru zeci de ani”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.