„Inițial domnul Ponta a mers pe linia trasată de Adrian Năstase în 2009, care după alegerile pierdute de PSD, de domnul Geoană, vorbea de Diaspora ca despre niște cetățeni români care trebuie să aibă vot diminuat. Pentru că nu plătesc taxe în România, pentru că nu cunosc realitățile din România și trebuie tratați diferențiat, adică discriminați”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.
Acesta a reamintit că în anii `90, românii plecați s-au confruntat cu același tip de reacții. „N-ați mâncat salam cu soia”, li se spunea celor care nu și-au petrecut anii de dinainte de `89 în România. Dacă ne ducem mai departe, vorbim de trasfugi, de trădători cum erau numiți. Cetățeni demonizați, stigmatizați, cărora li se confiscau casele”, a spus Cristian Tudor Popescu, care a precizat că Victor Ponta și-a reconfigurat discursul, după protestele românilor din străinătate.
„Domnul Ponta în prima fază a declarat că e o înscenare a transfugilor, care au creat o înghesuială artificială pentru a fi filmați. Apoi, domnul Ponta și-a spus că e riscant și că ar putea genera o reacție adversă printre cei din Diaspora, și nu numai.
Asta după ce i s-a ținut hangul de către domnul Dragnea, care vorbea de cumpărarea studenților din Grozăvești cu euro. Euro, un alt topos al propagandei comuniste, cu care ești cumpărat de către imperialiști”, a explicat Cristian Tudor Popescu la Digi24, care a mai spus că acestor doi politicieni li s-a alăturat și doamna Firea care declara că „ambasadorii băsiști nu lasă oamenii să vorbească”.
„Domnul Ponta și-a dat seama că e prea sfruntată”, a mai spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.