Fostul președinte al PNL Crin Antonescu spune că nu se simte tentat să revină pe scena politică, deoarece luptele între partide și din interiorul partidelor se poartă la un nivel „jos”, în care inclusiv limbajul a devenit unul „de o violență surdă, care nu prevestește nimic bun”. De asemenea, Antonescu a condamnat faptul că, după violențele de la mitingul Diasporei, Jandarmeria și Ministerul de Interne au eșuat să comunice clar cetățenilor ce s-a întâmplat în acea seară.
Adriana Nedelea: Cum ați privit evenimentele din 10 august?
Crin Antonescu: De la distanță. Oricum ar fi, pentru mine cel mai izbitor lucru a fost acela că în ziua respectivă, a doua zi, nici măcar o autoritate publică, cineva, nu a ieșit să comunice foarte clar ce s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Din toată această poveste, în care se dau unii pe alții pe mâna organelor, pierde din nou imaginea României, care a apărut din nou ca o țară a violenței, ca o țară a instabilității, ca o țară în care regulile democratice se respectă rar și puțin. Ceea ce, una peste alta, probabil că nici nu este chiar atât de adevărat.
Adriana Nedelea: Vi s-a părut un protest finanțat, organizat din umbră?
Crin Antonescu: N-am cum să vorbesc despre finanțări, nu am informații, nici dorința de a comenta, nici o calitate să spun aceste lucruri. În toată această istorie, această zi prezintă niște ciudățenii.
Adriana Nedelea: Rămâneți departe de politică?
Crin Antonescu: După cum vedeți, credeți că sunt lucruri de natură să mă ispitească din nou? Eu cred că nu. Temele majore sunt evitate, când nu chiar ascunse, se duce un război destul de jos. Mijloacele, termenii, limbajul, care niciodată nu a fost unul prețios în politica românească, noi suntem mai slobozi la gură, dar astăzi limbajul a coborât din toate punctele de vedere, către o violență surdă care nu prevestește nimic bun.