Ciucă îl atacă pe Ciolacu pe tema comisarului european: Fără un portofoliu desemnat, e greu să nominalizezi dinainte

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca si marcel ciolacu la un evenment politic
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă îi reproșează lui Marcel Ciolacu faptul că a propus-o pe Roxana Mînzatu pentru funcția de comisar european, în contextul în care România nu are un portofoliu desemnat. El spune că e greu de găsit persoana potrivită „fără să ştii ce urmează să facă” și că șeful PSD ar fi trebuit să discute cu liberalii înainte de a lua o decizie.

„Noi ne-am susţinut punctul de vedere ca pentru comisarul european să existe o discuţie în interiorul coaliţiei, pentru că nu este vorba despre o funcţie şi o persoană care să fie nominalizată de un om anume, de un lider de partid sau de altul, pentru că, aşa cum văd eu lucrurile şi cum le înţeleg, legate de relevanţa comisarului european, el nu este reprezentantul unui partid anume, el este reprezentantul României. El trebuie să aibă greutatea şi libertatea de mişcare la nivelul Comisiei Europene în primul rând pentru a înţelege şi a fi în măsură să pună în aplicare tot ceea ce ţine de competenţele unui astfel de portofoliu. Neavând portofoliu, mie mi se pare că, neavând un portofoliu nominalizat, este greu să vii cu cineva şi să nominalizezi persoana de dinainte fără să ştii ce urmează să facă”, a spus Ciucă la TVR Info.

Întrebat ce post de comisar am putea viza, el a arătat că o variantă ar fi cel pe agricultură, pentru că România este una dintre ţărle care contează la nivel european din acest punct de vedere.

„Din discuţiile pe care le-am avut, că am discutat într-adevăr cu premierul, dumnealui a susţinut că îl interesa un domeniu economic, portofoliul economiei, piaţă internă. Noi am susţinut portofoliul extinderii, portofoliul agriculturii, chiar dacă l-am avut. Până la urmă trebuie să vedem şi interesul nostru şi ceea ce ne interesează în mod deosebit, pentru că avem argumente. România este totuşi una dintre ţările Uniunii Europene care ocupă primul loc la producţia de floarea soarelui, la porumb. Deci suntem o ţară care contăm în domeniul agricol în Uniunea Europeană. Sigur anul acesta nu mai putem să vorbim de aceleaşi producţii, pentru că a fost un an foarte secetos şi chestiunea aceasta ne-a afectat foarte tare. Sigur, este un dat de la natură pe care nu putem să-l controlăm dar, în acelaşi timp, erau măsuri pe care până acum ar fi trebuit să le luăm în ceea ce priveşte continuarea dezvoltării sistemelor de irigaţii”, a explicat liderul PNL.

Pe 2 septembrie, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că o va propune pe Roxana Mînzatu pentru funcţia de comisar european din partea României.

„Am avut mai multe discuţii telefonice. Acum voi merge la Guvern şi voi face nominalizarea pentru viitorul comisar european în persoana doamnei Roxana Mînzatu, urmând să continui discuţiile cu preşedinta Comisiei Europene pentru a închide şi portofoliul”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, după ce s-a întâlnit cu parlamentarii PSD.

Citește și: Roxana Mînzatu, în cărți pentru Coeziune. Alte nume vehiculate pentru cele mai importante portofolii de comisar european | Politico 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A fost descoperită o ființă care întinerește în loc să îmbătrânească și care...
Digi FM
Ilie Năstase ar fi divorțat în mare secret de soție. Ion Țiriac: "Am auzit că a divorțat acum 2 săptămâni. E...
Pro FM
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene a estimat când va pune Rusia capăt războiului
Newsweek
O boală mortală amenință la granița României. E pentru prima oară în 100 ani. Care sunt simptomele?
Digi FM
Ilie Năstase ar fi divorțat în mare secret de soție. Ion Țiriac: "Am auzit că a divorțat acum 2 săptămâni. E...
Digi World
"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Unul dintre cei mai faimoși actori ai planetei în anii '90, de nerecunoscut astăzi. Pozat de paparazzi după...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...