Cioloș, despre scandalul de la CFR: Vizante e în subordinea lui Drulă. El îl evaluează. A făcut declarații nefericite, și-a cerut scuze

Data publicării:
Dacian Cioloș în studioul Digi24
Dacian Cioloș a vorbit marți seară la Digi24 despre scandalul dintre Florin Cîțu și Cătălin Dulă cu privire la demiterea directorului de la CFR.

Dacian Cioloș a vorbit marți seară la Digi24 despre scandalul dintre Florin Cîțu și Cătălin Dulă cu privire la demiterea directorului de la CFR, Ovidiu Vizante. Cioloș spune că nu este un „scandal” și că deși a fost o „exprimare nefericită, nepotrivită”, ca să dai un om afară „trebuie să ții seama de mai multe elemente”.

Dacian Cioloș: Nu cred că putem vorbi de un scandal. Eu nu l-am auzit pe premier să-i ceară ministrului Drulă să-l dea afară pe domnul Vizante. I-a sugerat, a spus ce ar fi făcut el, dar domnul Vizante e în subordinea directă a lui Cătălin Drulă. El poate să îl evalueze din toate punctele de vedere.

Au fost cu siguranță declarații nefericite și o poziționare nefericită, pentru care am văzut că și-a cerut scuze. Și el și-a cerut scuze, și ministrul.

Încă o dată, exprimarea a fost nefericită, știu din ce mi-a spus ministrul Cătălin Drulă că domnul Vizante a fost toată noaptea prezent ca să țină situația sub control, ca să ia toate deciziile care trebuiau luate și care țineau direct de dânsul. A fost în contact cu colegi ai dânsului de la alte structuri din ministerul Transportului, care aveau pe rând alte responsabilități ca să caute soluții, însă cu siguranță declarația respectivă a fost una nefericită, nepotrivită.

Însă ca să dai afară un om, eu cred că trebuie să ții cont și de ce s-a întâmplat atunci, dar și de multe alte elemente, și aici am încredere în evaluarea ministrului Drulă, care îl are în subordine directă pe domnul Vizante.

Nu putem pune pe umerii acestui om (Ovidiu Vizante - n.red.), care e acolo de câteva luni de zile, niște probleme sistemice. Dincolo de rapiditatea cu care un om poate să ia decizii ca să rezolve niște probleme, sunt niște probleme sistemice.

Noi acolo avem mari probleme care trenează de ani de zile. Acolo nu s-a investit, acolo n-am avut un management al performanței.

Cîțu a cerut demiterea directorului CFR: Dacă lucra la Guvern, acum era acasă. Cătălin Drulă îi ia apărarea: Nu a dormit toată noaptea

Premierul Florin Cîțu a scris un mesaj, pe Facebook, adresat ministrului Transporturilor, în care îi sugerează că directorul CFR, Ovidiu Vizante ar trebui demis. „Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a scris premierul.

Mesajul premierului a venit după reacția nervoasă a directorului CFR care a fost întrebat despre situația unor copii blocați 8 ore într-un tren, în câmp.

Cătălin Drulă, despre demiterea directorului CFR: Actul de management se judecă la rece. Pentru mine subiectul e încheiat

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă de la minister, dacă îl va demite pe șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, după ce acesta a avut o ieșire nervoasă față de un jurnalist, în urma blocajelor trenurilor. Oficialul din Guvern a spus că „actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment”. Drulă a spus că „pentru mine subiectul e încheiat”.

Directorul CFR, după ce 30 de copii au stat blocați 8 ore în tren: „De ce mă întrebați pe mine? Vor primi apă când ajung la București”

Directorul CFR, Ovidiu Vizante, a declarat că directorii CFR au încercat să găsească o soluție pentru trenul blocat în câmp și a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru cei 30 de copii care au stat opt ore în tren.

Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. (...) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (...) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?” a declarat Ovidiu Vizante.

Întrebat dacă au primit călătorii măcar apă cât au stat în câmp, directorul CFR a răspuns: „Vor primi când ajung la București”.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri