Video Ciolacu, împins de PSD să candideze la președinție. Grindeanu: Pleacă cu prima șansă, nu are niciun motiv să nu o facă

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA DE GUVERN - 13 IUN 2024
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderii PSD vin cu ironii la adresa partenerilor de guvernare de la PNL. Deși par siguri că nu se va rupe Coaliția, după atacurile și neînțelegerile pe data alegerilor, social-democrații recunosc că încrederea dintre PSD și PNL atârnă de un fir de ață. Acum, când negocierile par să ducă prezidențialele în iarnă, liderii social democrații îi iau apărarea lui Marcel Ciolacu și îl împing către cursa de la Cotroceni. 

Sorin Grindeanu susține că președinții de partid pleacă cu prima șansă și spune că PSD va desemna candidatul pentru Cotroceni în Congres.

„În mod tradițional, nu doar la PSD, ci la toate partidele, cei care pleacă cu prima șansă sunt de obicei președinții de partid, și asta nu e valabil doar la doar la PSD. Noi o să avem un congres, cum și alte partide cred că o să aibă un congres, în care își vor desemna candidatul. Normal că astăzi, când vorbim, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României și președintele PSD, pleacă cu prima șansă. Nu are niciun fel de motiv să nu fie candidat la prezidențiale”, a spus ministrul Transporturilor.

Tudose, ironic la adresa liberalilor

În pofida neînțelegerilor privind data alegerilor prezidențiale, vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, spune că nu sunt șanse să se rupă Coaliția. El precizează însă că nu e „optimist” cu privire la relația de încredere dintre cel două partide. 

„O să vedem mâine, că de asta avem coaliție. Punctul de vedere inițial al PSD a fost ca ele să fie la termen, sfârșit de noiembrie și turul doi în decembrie. Atunci PNL a venit cu propunerea să fie în septembrie. Acum PNL a constatat că e cald, nu știu cred că mâine o ne spună și cum e vremea în noiembrie-octombrie, dacă plouă, dacă e frig, dacă e zăpadă. O să vedem”, susține Tudose.

„Eu cred că și în coaliția de mâine va trebui să aibă ca scop problemele guvernamentale. Din punct de vedere al deciziilor politice comune, comportamentul din ultimul timp nu mă face foarte optimist în ceea ce privește relația de încredere. Când nu ai două vorbe la un loc pe diverse subiecte, iar anul ăsta au fost multe, de ce să nu ne certăm? Asta e voința, face fiecare ce vrea, cum vrea. Eu cred viitorul cel mai bine se va vedea după alegerile generale din decembrie și atunci vedem ce spune poporul. Eu nu cred că se rupe guvernarea acum, în ultimele luni. Nu o să se rupă acum sau sper să nu se rupă, pentru că vorbim de guvernare. Relația politică e altceva. După alegerile locale au impresia că sunt foarte puternici. Sunt foarte puternici, foarte bine”, a mai spus social-democratul. 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Singura mare din lume care NU are țărmuri
Digi FM
"Dacă Dumnezeu voia altceva pentru mine, m-aş fi bătut să te am". Mesajul emoționant al soției portarului...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Tom Cruise, apariție rară alături de sora sa, Marian. Cei doi au fost surprinși pe aeroport, în ziua când...
Adevarul
Șoferii români se plâng de amenzile date în Grecia: „Este prima dată în cei 11 ani, de când venim” FOTO
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
De ce nu ar trebui niciodată să stropești cu apă un câine pe caniculă: „Îi vei face și mai mult rău”
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...