Ciolacu îi răspunde lui Ciucă: „Prea multe discuţii despre linii roşii. Acest guvern nu este al vreunui partid, este al României”

Data publicării:
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a reamintit, la începutul şedinței de joi, care sunt priorităţile guvernului, argumentând că aude prea multe discuţii în ultimele zile „despre linii roşii sau galbene”, așa cum au spus Nicolae Ciucă și Marcel Boloș despre modificarea cotei unice. „Acest guvern nu este al vreunui partid, acest guvern este al României!”, a afirmat Ciolacu.

„Încep cu un mesaj prin care reamintesc priorităţile acestui guvern, pentru că aud prea multe discuţii în ultimele zile despre linii roşii... sau galbene. Acest guvern nu este al vreunui partid, acest guvern este al României. Iar priorităţile noastre sunt susţinerea tuturor companiilor româneşti, derularea celui mai mare plan de investiţii publice din ultimii 35 de ani, protejarea populaţiei în faţa speculei şi creşterea veniturilor românilor. Şi, atunci când sunt probleme, cum este acum cu seceta, trebuie să intervenim rapid să-i ajutăm pe cei aflaţi în necaz, adică pe fermierii români”, a declarat Marcel Ciolacu în ședința de guvern.

El a mai precizat că va merge vineri cu ministrul Agriculturii pentru a evalua situaţia pagubelor în teren și pentru a avea o imagine clară asupra banilor care trebuie acordaţi agricultorilor afectaţi.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri că se discută despre impozitul progresiv, ca măsură fiscală pentru planul fiscal bugetar viitor şi susţinerea cotei unice, pe care PNL „o consideră o linie roşie”. El a precizat că măsurile care pot fi luate în acest moment vizează cheltuielile bugetare, care pot să asigure o reducere a cheltuielilor de până la 5 miliarde.

„S-a discutat în coaliţie şi nu se ia în calcul majorarea cotei TVA. În acest moment sunt cele două abordări, în care se discută despre impozitul progresiv, ca măsură fiscală pentru planul fiscal bugetar viitor, şi susţinerea cotei unice, pe care PNL o consideră o linie roşie. Pentru că s-a demonstrat foarte clar în evoluţia economică a ţării că această cotă unică a fost cea care ne-a permis să atragem investitori, ne-a permis să consolidăm capitalul companiilor româneşti şi să consolidăm mediul de afaceri”, a declarat Nocolae Ciucă miercuri, la Palatul Parlamentului.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale