Exclusiv Ce crede Traian Băsescu despre candidații la prezidențiale: Puneți-o pe Lasconi lângă Ciucă și hai să vorbească amândoi

Data actualizării: Data publicării:
Fostul președinte Traian Băsescu.
Fostul președinte Traian Băsescu. Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit la emisunea „În Fața Ta” despre candidații la prezidențiale de anul acesta. „Lasconi râmâne favorita mea în acest an”. Despre Ciucă spune că „România s-a săturat de rezerviști”. Băsescu crede că Geoană nu va candida fără susținerea unui partid, iar PSD „va avea categoric om în turul doi”.

Într-un interviu exclusiv pentru Digi24 la emisiunea „În Fața Ta”, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre șansele pe care le au candidații la prezidențialele de anul acesta. Deși, în mod oficial, Partidul Social Democrat nu și-a anunțat candidatul pentru Cotroceni, Băsescu e convins că oricare ar fi acela, va ajunge în turul doi, alături de președinta USR Elena Lasconi. 

„Categoric PSD își va băga om în turul doi. Probabil că la al doilea om trebuie să ne așteptăm la doamna Lasconi sau undeva în zona  suveraniștilor. Dar nu cred că, spre exemplu, Simion va fi capabil să intre în turul doi, pentru că lumea se va dumiri dacă mai face Șoșoacă vreo câteva (n.red. ieșiri) ca cea din prima zi în Parlamentul European, oamenii își vor da seama că acești oameni au fost votați și sunt inutili”, a explicat Traian Băsescu la Digi24.

Elena Lasconi, preferată de fostul președinte Băsescu

„Încerc să o compar cu ceilalți care sunt pe piață în momentul de față. Nu văd, în afară de Ciolacu, ce are în spate un mastodont, nu văd un alt candidat care poate intra în turul doi. (...) Categoric rămâne doamna Lasconi favorita mea în acest an”, a declarat Traian Băsescu. 

Fostul președinte o sfătuiește însă pe candidata USR să aibă „modestie și poarta deschisă pentru toți oamenii cinstiți care ar vrea să vină alături de ea”. 

Deși nu a întâlnit-o niciodată, Traian Băsescu crede că președinta USR este pregătită pentru cursa de la Cotroceni: „Vă pot spune că n-am întâlnit-o niciodată pe doamna Lasconi. Dacă am văzut-o, am văzut-o la televizor când era om de televiziune, dar în niciun caz nu m-am întâlnit vreodată cu dânsa. Însă cred că poate face față unei dezbateri prezidențiale”, a spus fostul președinte. 

Traian Băsescu, atac dur la liderii Coaliției

Puneți-o (n.red pe Lasconi) lângă Ciucă și hai să vorbească amândoi. Vedeți care captează din ei doi publicul. Sau puneți-o pe lângă demagogul ăstălalt, care e premier. Care captează publicul? Ciolacu sau doamna Lasconi? Deci, eu analizez lucrurile din punct de vedere pragmatic”, a declarat acesta.

„Uitați-vă la Ciucă, uitați-vă la Ciucă și pe urmă, după experiențele cu generali, s-ar putea ca românii să se cam sature de rezerviști, care au împânzit și televiziunile și locurile de muncă în instituții, peste tot rezerviști. Devenim o țară în care administrația se face de către rezerviști. Dacă vă uitați, uitați-vă câți își spun că sunt generali cu patru stele”, a declarat fostul președinte al României despre candidatura liberalului Nicolae Ciucă la prezidențiale. 

Băsescu, despre Geoană: Dacă intră fără susținerea unui partid, ca independent, nu-l văd câștigând

„Nu cred că se va aventura într-o competiție electorală dacă nu va avea un partid în spate. Ori eu nu văd în momentul de față partidul care să-i ofere postura de candidat la funcția de președinte. Dacă intră fără susținerea unui partid, ca independent, nu-l văd câștigând”, a comentat Băsescu despre candidatura lui Mircea Geoană la Cotroceni.

 Despre scenariul în care Geoană ar câștiga Palatul Cotroceni ca independent, Traian Băsescu afirmă: „N-ai un suport parlamentar pentru un program pe care o să-l susții în campanie. Ce faci? (...) Nimic n-ar fi fost posibil fără efortul extraordinar al structurilor de partid. Na, ei au mers din ușă în ușă, nu eu. Eu mergeam la mitinguri de 20-30 de oameni o dată la două săptămâni. Dar ei au fost cei care au fost din casă în casă și-au distribuit fluturaș cu Băsescu cu candidatura, cu ce ar face, ce n-ar face”, a explicat acesta pentru Digi24.

Editor : Rebeca Manea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Reacția unui american după 12 ani în România, virală pe TikTok. ”Cred că mulți români vor înțelege ce spun”
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
„Tocmai ți-am cunoscut soțul!” Lady Gaga, dezvăluiri despre relația cu Michael Polansky și modul în care a...
Film Now
Noul Johnny Depp. Anul trecut apărea cu dinții îngălbeniți și pătați la Cannes, acum are un zâmbet impecabil...
Adevarul
Ziua în care mareșalul Antonescu a pus mâna pe putere în România. Cum l-a alungat pe Carol al II lea și...
Newsweek
Rusia reclamă că Franța cumpără 36 de MiG-29 de la Serbia pentru Kiev. Dă la schimb avioane Rafale
Digi FM
Dezvăluiri despre cei doi fii „secreți” ai lui Vladimir Putin. Au doar cinci și nouă ani, trăiesc în lux, dar...
Digi World
Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează "se joacă cu focul"...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Cine este Ines de Ramon. Iubita lui Brad Pitt a fost căsătorită cu un cunoscut actor de la Hollywood
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale