Exclusiv Cătălin Predoiu laudă intervenția Poliției în scandalul din Pantelimon: „O reacţie de prim rang la nivelul poliţiilor europene”

Data actualizării: Data publicării:
MzE0OTk1M2Y0YzUwNDE0ZmZhZmQ4NTE5YzM4.thumb
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri seară, la Digi24, că este mulțumit de intervenția Poliției în cele două scandaluri care au avut loc sâmbătă în localitatea Pantelimon din judeţul Ilfov şi la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală. „Hai să nu spunem că nu veţi găsi în Europa genul ăsta de rapiditate, de reacţie, dar vă spun că este o reacţie de prim rang la nivelul poliţiilor europene”, spune Predoiu.

„E o gravă încălcare a legii de către persoane care nu au avut şi probabil că nu au respect de lege şi pentru ceilalţi cetăţeni. Sunt în dezacord cu părerea că Poliţia nu a intervenit decât după ce s-a consumat acel conflict”, a afirmat ministrul.

Acesta a făcut publice cifre, arătând că la primul incident poliţia a intervenit la trei minute de la sesizare, iar la spital primii poliţişti au ajuns în 6 minute.

Ministrul spune că sute de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi, în jumătate de oră, pentru a-i prinde pe cei implicaţi în evenimentele de la Spitalul Sfântul Pantelimon. El aminteşte că cei implicaţi sunt „capturaţi” şi nu mai reprezintă un pericol public iar în acest context reacţia autorităţilor trebuie „apreciată ca atare”, nu neapărat „aplaudată”.

„Am proprietatea termenilor. Hai să nu spunem că nu veţi găsi în Europa genul ăsta de rapiditate, de reacţie, dar vă spun că este o reacţie de prim rang la nivelul poliţiilor europene”, declară Predoiu.

Întrebat cum explică acţiunile de sfidare a legii care au avut loc sâmbătă, ministrul de Interne a explicat că specialiştii în sociologie şi criminologie arată că astfel de acţiuni eu fost posibile „pe fondul unei reacţii ezitante a statului”.

Predoiu afirmat că la peste un milion de apeluri la 112 date anul acesta, iar la majoritatea acestora Poliţia a intervenit în mai puţin de zece minute.

Două familii din Pantelimon s-au bătut în localitate, iar scandalul a continuat în Spitalul ”Sfântul Pantelimon”. Forţele de ordine au fost mobilizate câteva zile pentru a identifica şi prinde toate persoanele implicate.

Zece persoane au fost arestate

Judecătoria Sectorului 2 a decis, miercuri, arestarea preventivă a zece persoane implicate în scandalul din Pantelimon. Decizia nu este definitivă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în urma cercetărilor efectuate de Secţia 9 Poliţie şi Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de zece persoane, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovirea sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Procurorii notează că sâmbăta trecută, în jurul orei 11,23, un bărbat cu un cuţit ar fi pătruns la parterul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”, în incinta UPU, unde „ar fi exercitat acte de violenţă fizică, în public, împotriva unei persoanei vătămate, constând în lovirea ei cu piciorul în zona capului, cu consecinţa dezechilibrării şi căderii acesteia la nivelul solului”.

„În activitatea infracţională, inculpatul ar fi beneficiat de complicitatea morală a 11 inculpaţi şi a unei persoane rămase neidentificate, care l-ar fi însoţit pe autor la data şi ora comiterii faptei în incinta Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, toţi ar fi fost înarmaţi, fără drept, cu diverse obiecte contondente reprezentând bare metalice, bâte din lemn, săbii, furci şi cuţite, în scopul întăririi rezoluţiei infracţionale a autorului. Acţiunile săvârşite de toţi inculpaţii ar fi creat o stare de temere şi panică persoanelor prezente la locul faptei, precum şi întreruperea activităţii personalului medical, tulburându-se astfel ordinea şi liniştea publică”, menţionează anchetatorii.

Miercuri, procurorul a formulat propunere de arestare preventivă pentru zece persoane, cerere admisă de Judecătoria Sectorului 2.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„La populaţie oprim pur şi simplu atât energia electrică, cât şi gazele”: Cinismul lui Ceauşescu în iarna...
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu a reușit să-și vadă copiii, la peste o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: “Sunt...
Pro FM
Cher dezvăluie că Tina Turner i-a cerut ajutorul pentru a-l părăsi pe Ike Turner, soțul ei abuziv: "Avea o...
Film Now
Tom Holland o caută periodic pe Zendaya pe Google: „Așa mă asigur că suntem bine”
Adevarul
Dacii au construit cel mai rezistent drum pavat din România. Cât va costa restaurarea lui, după două mii de...
Newsweek
ADEVERINȚA care asigură o creștere de pensie la Mica Recalculare. Ce venituri nepermanente contează?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Ralph Macchio, onorat cu o stea pe Hollywood Walk Of Fame: „Înseamnă totul pentru mine”. Cum arată azi...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”