Exclusiv Câciu spune că PSD nu înțelege ce l-a apucat pe Ciucă. „Ajungem într-o situaţie de penibil politic”

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu
Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu

Adrian Câciu a declarat, joi în emisiunea Jurnalul de Seară difuzată de Digi24, că social-democraţii nu înţeleg de ce Nicolae Ciucă este ca „un om care s-a schimbat peste noapte”. Ministrul PSD a adăugat că situația va deveni penibilă politic iar liderul PNL „nu mai este decât pe TikTok”. El a subliniat că cei de la Comisia Europeană doresc o coaliție și un guvern stabil care să facă reformele asumate pentru România, însă se uită la televizor și văd scandalul între cele două partide de guvernare și se îngrijorează.

 

El a vorbit și despre cum sunt acum lucrurile în guvernare, în contextul tensiunilor dintre cele două partide.

„Da, din perspectiva guvernării. (...) Suntem la masa Guvernului miniştrii PSD, PNL. Ieri a fost şedinţă de guvern, miniştri plini, nu au fost la nivel de secretari de stat sau înlocuitori. (...) Se lucrează. Să ştiţi că sunt oameni responsabili în ambele partide. (...) Partea de politică şi eu, ca ministru, pot să am abordări politice. Pot să am o reacţie la ce spune domnul Ciucă sau domnul Rareş Bogdan, dar sunt abordările politice. Asta nu înseamnă să nu îmi continui munca în Guvern alături de colegii mei liberali, de Alina Gorghiu, de Sebastian Burduja, de Mircea Fechet sau de domnul Boloş”, a afirmat Adrian Câciu, a afirmat Adrian Câciu, întrebat dacă mai există coaliția PSD și PNL, joi la emisiunea Jurnalul de Seară moderată de Cosmin Prelipceanu.

Câciu, despre scandalul PNL-PSD: Râde Putin de noi

Adrian Câciu a vorbit despre îngrijorările Comisiei Europene în contextul scandalului PNL-PSD și a precizat că oficialii europene se așteaptă la reforme pentru ca Putin să nu reușească. „Râde și Putin de noi”, a mai spus ministrul social-democrat.

„Noi le-am spus (Comisiei Europene - n.r.) că suntem un Guvern stabil, suntem o coaliție stabilă, ne asumăm să facem reformele pentru România. Și cei de la Bruxelles se uită la televizor și îl văd pe domnul Ciucă. Cei de la Bruxelles sunt îngrijorați. În afară de decidenții de la nivel tehnic ai Comisiei, directorii generali de direcții, sunt și comisarii. Spun «Nu dați foc la țară, nu distrugeți stabilitatea aceasta». Pentru că asta înseamnă de fapt cheia pentru reforme și Putin să nu reușească. Râde Putin de noi. Pentru că, unde a eșuat el, reușesc ai noștri. Vreți să o spunem așa? Domnul Ciucă nu mai este decât pe TikTok”, a comentat Câciu.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost întrebat cum colaborează social-democraţii cu Nicolae Ciucă, în condiţiile în care liderul PNL susţine că PSD are tendinţe de partid-stat.

„Încă nu îl înţelegem. Încă nu înţelegem ce l-a apucat. Dacă vreţi să vă spun o chestiune, opinie de-a mea, eu încă nu îl înţeleg. E ca un om care s-a schimbat peste noapte. Un om care a stat cu noi, împreună am stat şi am luat măsuri pentru România. Am făcut o coaliţie de guvernare când era o criză socială. Am intrat într-o zonă vulnerabilă, pentru că aveam un război la graniţă, izbucnit în februarie 2022. Împreună le-am dus. Şi cu Rareş Bogdan, şi cu Dan Motreanu, şi cu Florin Roman, şi cu Lucian Bode de la PNL, şi cu ai noştri, cu Sorin Grindeanu, cu Mihai Tudose. Nu înseamnă că discuţiile au fost întotdeauna lapte şi miere”, a a punctat Câciu.

Recomandare pentru Ciucă

Social-democratul a mai spus că îi recomandă din nou lui Ciucă să se gândească că există și un mâine în politică.

„Ajungem într-o situaţie de penibil politic. Eu îi recomand încă o dată domnului Ciucă şi consultanţilor domniei sale, nu-i fac bine, nu-i fac bine domniei sale, pentru că există şi un mâine în politică. Românii vor vota peste aproape două luni. Şi dacă ne vom întâlni la aceeaşi masă a discuţiilor, ce o să zicem? Cum a zis Gigi Becali cu Mitică Dragomir: «noi nu ne-am jignit?» Chiar nu suntem într-o zonă de rezonabilitate, adică ce încredere dorim să aibă clasa politică când continuăm cu această abordare? Ferim România de abuzurile PSD? Care abuzurile PSD? Să aducă un singur abuz al PSD.  Sau cumva ne-a interesat foarte tare discuţia despre decizia CCR care, din punctul meu de vedere, nu trebuia să se extindă, să se facă, să judece pe toată lumea şi cine nu şi-a făcut treaba. Trebuiau alte instituţii să rezolve acea problemă”, a conchis Câciu.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce rol are al treilea compartiment al mașinii de spălat: puțini știu la ce folosește de fapt acesta
Digi FM
Două femei au fost date jos dintr-un avion pe motiv că au refuzat să-și acopere bustul: „Ne-au tratat ca pe...
Pro FM
"Povești din dormitor". Loredana Groza, într-o salopetă super mulată și transparentă, ședință foto ad-hoc în...
Film Now
Ridley Scott, către Paul Mescal, înainte de începerea filmărilor la „Gladiatorul 2”: Nervii tăi nu-mi fac...
Adevarul
Un român a escaladat toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din lume. „Ai reușit, Adrian, ai scris...
Newsweek
În ce zile din octombrie sunt încărcate cardurile de alimente? Plățile se fac și în 10 zile
Digi FM
Povestea celui mai periculos deținut din „Beciul Domnesc”: „În acea pungă cu portocale am găsit un pistol și...
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Fiica lui Michael Douglas și a actriței Catherine Zeta-Jones calcă pe urmele părinților. Cât de talentată...
UTV
Jennifer Lopez face dezvaluiri emotionante despre divortul de Ben Affleck in primul interviu acordat dupa...