Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru că a folosit un barbarism, a face sens, tocmai într-un mediu educațional. El a explicat și că e corect truismul folosit de președinte: „e mai bine să fim pregătiți decât să fim nepregătiți”.
„Dl. Iohannis a spus un aparent truism, la care mulți ar putea să râdă, echivalându-l cu zicerea celebră a lui Gică Hagi: să fie bine ca să nu fie rău. A spus că e mai bine să fim pregătiți decât să fim nepregătiți. E un truism. S-a râs dar nu e așa. E vorba de o opțiune pe care foarte mulți factori de răspundere din țara asta o fac greșit. Înseamnă că e mai bine să investești niște bani atunci când nu e nevoie, despre asta e vorba. De ce să cheltuim niște bani cu digul ăla când afară e soare? Așa judecă înspăimântător de mulți factori de răspundere din această țară”, a spus jurnalistul.
„Așa au gândit ăia cu digul când au stopat lucrările. Și unde? Într-o zonă unde e a doua catastrofă de genul ăsta în decurs de trei ani, deci e o zonă unde știai că probabilitatea e foarte mare să se întâmple”, a precizat Cristian Tudor Popescu.
„Și a mai spus ceva esențial dl. Iohannis: proceduri. Un stat există atâta timp cât are proceduri. Poate să aibă armată, spitale, școli, autostrăzi, dacă n-are proceduri, statul are șanse foarte mari să se dezagrege. Degeaba ai armată, daca ea nu știe cum să reacționeze în diverse situații ipotetice. De asta se fac exerciții. Asta înseamnă proceduri, îți imaginezi situații, să îți imaginezi ce se poate întâmpla, să organizezi neîntâmplatul”, a mai spus el.
„Dar a făcut și o nefăcută: a făcut sens. De șapte ori! Le-am numărat. A făcut sens, tocmai când vorbea de... E și în germană. E un barbarism specific mediocrităților snoabe. Makes sense. Face sens, dragă! Când vorbești despre educație, despre cetățeni care trebuie învățați și spui de șapte ori 'face sens' sună ca dracul. Dar, în general, e corect ce a spus dl. Iohannis”, a precizat Cristian Tudor Popescu.