Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a adus luni critici colegului de Guvern de la Ministerul Justiției, Tudorel Toader, arătând că „între două evaluări și două plecări” ale acestuia nu s-a reușit obținerea avizului pentru modificările la Legea insolvenței și pentru legislația privind înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare, obiectiv principal în programul de guvernare PSD-ALDE. „E o fugă de asumarea unor decizii”, a declarat Teodorovici.
Citiţi şi: Rolul Rusiei în ceea ce face Toader
Ministrul Finanțelor a fost întrebat, luni, de jurnaliști despre modificările la Legea insolvenței și despre înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare.
În privința FSID, Teodorovici a spus într-o conferință de presă că e nevoie de o ordonanță de urgență, urmată de o hotărâre de guvern. „Din păcate, aici am primit, trebuie să recunosc, din partea Ministerului Justiției foarte multe observații, cred că mai multe observații decât a fost actul în sine. Nu înțeleg modul în care ne asumăm ca echipă guvernamentală anumite obiective, mai ales cum sunt acestea, foarte importante, FSDI, atunci cred că rolul nostru ca miniștri e ca echipele noastre să lucreze în aceeași direcție, cu aceeași viteză și fără a încerca să fim mai altfel decât suntem sau mai altfel decât ceilalți. Cu alte cuvinte, sunt dezamăgit de faptul că am primit și primesc de la Ministerul Justiției foarte multe, chiar foarte multe aspecte...”, a spus Teodorovici.
Ministrul de Finanțe a precizat că în septembrie trebuie să fie definitivat noul cadru legislativ privind FSID.
Întrebat de jurnaliști dacă a avut o discuție cu Tudorel Toader, Eugen Teodorovici a răspuns afirmativ. „Am avut o discuție, dar dânsul tocmai a fost plecat într-o delegație, acum văd că iar e plecat într-o delegație, între două evaluări și două deplasări e mai greu să faci și un Fond Suveran”, a continuat Teodorovici.
Și în legătură cu modificările la Legea insolvenței, criticile au fost îndreptate tot spre Tudorel Toader. „Aici pot să fiu și mai categoric, să știți, pentru că am senzația că este o lipsă de dorință de asumare. Este un proiect al Guvernului, dar încerc de câteva zile tot stăm discutăm, convenim un aviz din partea celor care sunt implicați (...), dar tot timpul, când să prinzi să iei semnătura, dispare semnatarul. Și încep să cred că este așa o încercare de fugă de asumare a unor decizii”, a mai spus ministrul Finanțelor.