„Există argumente serioase şi pentru mersul pe liste comune şi separat. Am argumente şi pentru o variantă şi pentru alta. E greu de spus care e cea mai bună soluţie. Legat de listele comune e un argument politic, mai ales de mesaj pe care vrem să îl dăm, că USL rămâne o forţă politică unită, care are un mesaj, nu vorbeşte pe mai multe voci. În felul ăsta îmi imaginez că anumite tensiuni care ar putea să apară în campanie ar putea fi evitate. În detrimentul PNL, această campanie reduce profilul partidului şi nu se vede decât USL. După cum fiecare partid are nevoie de propria identitate, în percepţia alegătorului şi noi avem nevoie. Ăsta e cel mai puternic argument pentru a merge pe liste separate. La noi atenţia nu e atât de mult focalizată pe rezultatul pe care îl dă exercercițiul premierului. Și de aici provine o anumită diferenţă”, a declarat senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu.
Acesta a mai spus că cea mai eficientă metodă prin care PNL poate lua o decizie în ceea ce privește alegerile europarlamentare ar fi o analiză însoțită de măsurători sociologice.
Fostul premier a apreciat că, încă de la începutul anului 2014, disputele și declarațiile de tip conflictual din USL au încetat.
„Am salutat nu o dată că s-a ajuns la un modus vivendi şi declaraţiile făcute atât de Crin cât şi de Ponta au arătat că se doreşte să se meargă în continuare în această formulă validată de electorat şi care cred că are o obligaţia majoră faţă de alegători. Dezamăgirea alegătorilor prin alimentarea unor dispute interne nu cred că e cea mai bună soluție pentru niciunul dintre partide. Costurile aici le împărţim, nu merg de preferinţă către un partid. Oamenii cred că aşteaptă dezbateri mai mult pe teme, nu dispute personale asezonate cu epitete şi calificative”, a mai comentat acesta.