Deputatul Mircea Drăghici ar putea rămâne fără o sumă importantă de bani si s-ar putea alege cu încă un dosar penal: inspectorii de integritate spun că nu poate justifica aproape 1,2 milioane de lei și mai bine de 15.000 de euro. Mircea Drăghici, fost trezorier PSD, este trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi cheltuit în folos personal jumătate de milion de euro din subvenția de la bugetul de stat pentru partidul din care a făcut parte.
Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de Mircea Drăghici.
De asemenea, ANI a sesizat DNA în ceea ce priveşte încasarea de Mircea Drăghici a sumei de 313.247 lei, reprezentând venituri din chirii, de la societăţi comerciale care, la rândul lor, realizau venituri în baza contractelor de prestări servicii de la o formaţiune politică, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.
ANI a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu privire la posibile indicii referitor la încălcarea legislaţiei fiscale în ceea ce priveşte înregistrarea contractelor de închiriere aferente perioadei 2017 - 2018, în anul 2019, respectiv după demararea cercetărilor de către Agenţia Naţională de Integritate, în baza cărora Mircea Drăghici a încasat suma de 313.247 lei.
Totodată, ANI a sesizat Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislaţiei în materie în ceea ce priveşte imobilele dobândite în anul 2018 de către fiicele lui Mircea Drăghici, cu suma totală de 100.000 lei, de la bunicii acestora, care anterior, în anul 2015, le dobândiseră de la Mircea Drăghici şi de la soţia acestuia, pentru suma de 59.800 euro.
ANI anunţă că Mircea Drăghici a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative, iar deputatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.