Rezultate parțiale. Ce au făcut candidații independenți
Data actualizării: Data publicării:
Nici unul din cei 44 de candidați care și-au încercat norocul pe cont propriu la alegerile parlamentare de duminică nu a obținut, potrivit rezultatelor parțiale comunicate până acum de BEC, suficiente voturi pentru a-și adjudeca un mandat de deputat sau de senator.
Biroul Electoral Central a centralizat 99% din voturile exprimate duminică de români. Potrivit acestor date, cele mai multe voturi - 8.278 - le-a obținut Theodor Paleologu, fost ambasador și ministru al Culturii, candidat la Camera Deputaților, în București. Insuficient însă pentru a obține mandatul.
Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a adunat, la rândul său, pe datele furnizate până acum de BEC, doar 3.154 de voturi. Aceasta a candidat, de asemenea, pentru un mandat de deputat de București.
La intrarea la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a venit pentru un nou termen în procesul „Gala Bute”, fostul lider PDL a declarat că scorul obținut a fost afectat, probabil, și de „problemele” pe care le-a avut și încă le are. „Eu, din punctul de vedere al campaniei, cred că am dat toate mesajele, cât s-a putut ca şi candidat independent. Probabil că mulţi nu au vrut să îşi rişte votul între PMP şi Elena Udrea şi au votat PMP, ceee ce e foarte bine”, a declarat Udrea.
Ceva mai multe voturi decât Elena Udrea, dar tot insuficiente, a strâns deputatul Remus Cernea, candidat tot în București: 4.260 de voturi. În urma rezultatului, acesta și-a anunțat, pe Facebook, intenția de a ieși din politică: „Drumul meu în politica din România se oprește, cel puțin pentru moment, aici. Voi continua să îmi susțin valorile și cauzele, dar într-un alt context. Dacă mi se va cere să revin în politică, dacă va exista o susținere din partea cetățenilor pentru acest lucru și dacă voi simți că, la un moment dat, va exista o cale pentru a-mi servi în continuare țara ca om politic, o voi face cu aceeași determinare și dedicație”.
Rezultatele parțiale ale altor candidați independenți.