Nicolae Draghiea, prefectul județului Mehedinți, a declarat la Digi24 că legea ar fi trebuit să ducă la această decizie.
„Având în vedere încheierea de ședință pronunțată de Curtea de Apel București, legea ar fi trebuit să ne ducă spre emiterea acestui ordin, cu numele 76. A trebuit să fie realizată o procedură și în continuare am înaintat ordinul respectiv CJ și domnului Duicu pentru luarea la cunoștință”, a declarat Nicolae Draghiea, la Digi24.
„În continuare, consilierii județeni vor hotărî ce se întâmplă, pentru că ei trebuie să aleagă prin vot secret ca aceste atribuțiuni să fie preluate de unul din cei doi vicepreședinți”, a precizat prefectul.
Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.
Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-ar fi traficat influenţa în cabinetul lui Victor Ponta și că preşedintele CJ Mehedinţi i-a transmis şefului IPJ Ştefan Ponea că la Guvern se află şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, şi că premierul l-a chemat pe şeful IGPR, Petre Tobă.
Victor Ponta a declarat că nu s-a întâlnit niciodată cu Adrian Duicu în cabinetul său de la Palatul Victoria, iar tot ce s-a spus legat de acest subiect a fost o înscenare. Drept urmare, toate persoanele care vor veni la biroul premierului de la Ministerul Apărării vor fi înregistrate la sosire. Numai în acest mod va fi ferit de orice înscenare, a spus premierul.