Liderul PDL, Vasile Blaga, a cerut recent Guvernului Ponta să dea publicităţii lista completă a documentelor prin care au fost alocate fonduri în localităţile din teritoriu.
Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor. Din totalul de 575 de senatori şi deputaţi, grupurile PNL şi PDL numără în prezent 186 de parlamentari.
Vicepremierul Liviu Dragnea declara, recent, într-o conferință de presă, că „nu este absolut nimic nedemocratic” în ordonanța de urgență prin care a fost legalizat traseismul la nivelul administrației publice locale.
„Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile din legea statulului aleșilor locali, în termen de 45 de zile, primarii și preşedinții consiliilor județene, consilierii locali și județeni precum și candidații care au fost declarați supleanți își pot declara în scris și o singură dată opțiunea cu privire la partidul politic, organizația minorității din care doresc să facă parte sau să devină independenți, fără ca aleșii locali respectivi să-și piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”, a spus Liviu Dragnea.
„Pe noi ne interesează ca începând cu cel mai târziu 1 ianuarie 2015, situația din administrația locală să se clarifice. Nu ne putem permite să asistăm pasivi la efectele ruperii USL și la blocajul generalizat pe care PNL-PDL l-a produs în țară”, a mai spus vicepremierul.
Întrebat de jurnaliști dacă are vreo importanță că toți aleșii locali știu că primesc fonduri de la Guvern în funcție de culoarea politică, el a răspuns: „Eu nu știu de unde scoateți dumneavostră această afirmație”.
„Banii pe care îi repartizează Guvernul, ori direct, ori prin duverse ministere, inclusiv prin cel pe care îl conduc eu, nu sunt alocați pe criterii politice. Începând cu 2013, banii au fost alocați pe criterii de prioritizare indiferent de culoarea politică a primarilor. Totul este făcut cu transparență maximă”, a adăugat Liviu Dragnea.