Faleza şi clădirile din apropierea plajei Costineşti se surpă. Marea a măcinat atât de mult malul, încât sapă sub structura de rezistenţă. Un fost restaurant are crăpături atât de adânci încât se vede prin ele. Măsuri au fost luate de-a lungul timpului dar degeaba. Acum, inginerii Apelor Române încearcă să găsească alte soluţii.
Marea a înghiţit şi bucata de plajă care mai exista în acea zonă. Dacă în vara anului trecut mai exista o bucată de nisip, acum valurile bat direct în malul de pământ şi produc o eroziune mult mai rapidă.
Mariana Dolana, consilier primărie Costineşti: Acum doi ani, acele plăci din tablă erau pe nisip, erau o protecţie, în ghilimele, a acestui mal să nu cadă turistului în cap, că turistul făcea plajă sub acest mal.
Cecilia Vârlan, localnic: Apa surpă malul şi fuge malul. Deci construcţiile obligat sunt în pericol.
Clădirea de lângă scările de acces spre plajă se află într-o stare avansată de degradare.
Din cauza surpării malului, structura de rezistenţă a clădirii este serios afectată şi poate cădea în orice moment. Valurile ajung chiar sub clădire.
În 2014, au fost montate plăci din beton menite să susţină malul. După un an, din cauza erodării şi a apei care s-a infiltrat, plăcile betonate s-au desprins de pământ aşa că au fost înlocuite cu stâlpi din fier, spun autorităţile locale. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu s-au luat măsuri concrete în aceşti ani.
Localnic: Dacă s-a pus pământ peste mal. Se vede clar că s-a pus peste mal, s-a lăsat greutatea pe plăci şi automat...
Marius Băduică, viceprimarul comunei Costineşti: S-a propus să se ia unele măsuri, măsuri care au fost de împrejmuire şi ulterior să se ia înlocuire a acestor parplanşe.
Reprezentanţii Apelor Române spun că monitorizează zona să vadă în ce ritm se degradează. În acest an a fost făcută o expertiză tehnică, iar în cel mai scurt timp specialiştii vor să reabiliteze malul. Până atunci, zona este împrejmuită.