Descinderi, luni dimineață, la mai mulți oameni de afaceri din Constanța. Aceștia sunt suspectați că ar fi produs și vândut beton contrafăcut. Prejudiciul, spun anchetatorii, se ridică la 2.000.000 de lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente, dar și 5 telefoane mobile, două laptopuri și o unitate de calculator.
"La data de 18 decembrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare la domiciliile a patru persoane fizice și două persoane juridice", transmite Poliția Română.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Indivizii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcții ori executarea de modificări ale acesteia fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea și rezistența, dacă în acest fel este pusă în pericol viața sau integritatea corporală a uneia sau mai multor persoane, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
"În urma probatoriului administrat, a reieșit că cele patru persoane, care ar face parte din conducerea unei societăți comerciale, ar fi comercializat și livrat, unei alte societăți comerciale, beton fabricat în stația de betoane proprie de o calitate inferioară, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară", spun polițiștii.
Ca să-și păcălească clienții, ar fi întocmit documente însoțitoare false, respectiv facturi fiscale, avize de însoțire a mărfii, declarații de conformitate, spun anchetatorii. Prejudiciul produs: 2.000.000 de lei.
"Tot din cercetările efectuate în dosar a rezultat că organele de conducere ale aceleiași societăți comerciale ar fi comercializat și livrat, unui alt agent economic, beton fabricat în stația de betoane proprie de o calitate inferioară. La rândul său, administratorul acestui agent economic ar fi comercializat și livrat produsul respectiv unei persoane fizice, în baza unor documente falsificate, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară", se arată în comunicatul Poliției Române.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente, dar și 5 telefoane mobile, două laptopuri și o unitate de calculator.
Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
Editor : Izabela Zaharia