(P) CERCETĂM: De ce a devenit managerul HR una dintre cele mai dorite profesii în 2024?

Data publicării:
RO-2-HR

Specialiștii în resurse umane, așa-numiții HR-iști (human resource), managerii de talente și managerii de operațiuni pentru oameni, sunt o parte indispensabilă a oricărei companii serioase și organizații de afaceri. Prin cunoștințele și abilitățile lor, ei atrag, recrutează și rețin angajați de calitate care contribuie la creșterea și dezvoltarea companiei.

Prin urmare, aceasta este una dintre profesiile cele mai căutate și mai bine plătite pe care le puteți desfăşura astăzi.

6 motive pentru care cariera de manager HR este foarte atractivă

1. Impact direct asupra organizației și atmosferei din companie

Posibilitatea de a face cu adevărat o diferență și de a vă face auzită vocea este unul dintre cele mai atrăgătoare aspecte ale acestui job. Managerii HR influențează semnificativ organizarea companiei, precum și formarea și menținerea culturii pozitive a companiei. Ei dezvoltă și implementează programe care promovează un mediu de lucru mai sănătos, promovează diversitatea și incluziunea și cresc satisfacția și eficiența angajaților. Datorită unor buni manageri HR, angajații se simt apreciați, motivați și mulțumiți la locul de muncă, iar compania progresează fără probleme.

2. Ajutarea altora

A realiza un impact pozitiv asupra vieților altora este una dintre cele mai frumoase părți ale acestei profesii. Managerii HR sunt adesea implicați în rezolvarea conflictelor la locul de muncă, oferirea de sfaturi de carieră și acordarea de sprijin angajaților în timpul provocărilor personale și profesionale. Privilegiul de a influența bunăstarea colegilor și succesul lor profesional reprezintă pentru mulți manageri HR unul dintre principalele motive pentru care merg la muncă în fiecare dimineață motivați.

3. Responsabilități creative și interesante

Managerii HR nu se plictisesc niciodată. Munca lor constă în diverse responsabilități și sarcini care fac ca ziua de lucru să fie dinamică, provocatoare și, mai presus de toate, împlinită. Specialiștii în resurse umane sunt implicați în numeroase activități precum recrutarea, instruirea angajaților și menținerea atmosferei în companie. Fiecare zi la locul de muncă în HR este o poveste în sine, ceea ce face ca această profesie să fie ideală pentru cei care iubesc o muncă creativă și interesantă.

4. Excelent pentru oamenii comunicativi

Angajații din sectorul HR au o muncă foarte dinamică deoarece, datorită funcției lor, au posibilitatea de a cunoaște aproape fiecare angajat din companie. Prin urmare, această profesie este o alegere excelentă pentru oamenii comunicativi cărora le place să cunoască oameni noi, să își facă prieteni și să aibă conversații interesante. Cu toate acestea, chiar și cei care consideră că le lipsesc aceste calități ar trebui să știe că ele, la fel ca toate celelalte abilități, pot fi învățate. Într-o instituție de calitate, veți învăța atât tehnici moderne de HR, cât și așa-numitele "abilități soft" cum ar fi comunicarea și munca în echipă.

5. O mulțime de oportunități de dezvoltare personală

O carieră de manager HR oferă numeroase oportunități de dezvoltare și avansare profesională. Cu experiența și certificările profesionale adecvate, cei angajați în acest sector se pot specializa în unele dintre cele mai căutate domenii HR, cum ar fi atragerea și reținerea talentelor, dezvoltarea și beneficiile angajaților, sau să atingă poziții atractive în companie, cum ar fi cea de director HR.

6. Salariu excelent și cerere mare

Importanța și responsabilitățile sectorului HR sunt egalate de salariul și cererea pentru acești experți. Și anume, conform datelor de la LinkedIn, în prezent există 78.800 de locuri de muncă deschise în regiunea EMEA, în timp ce există peste 30.000 de companii care se ocupă de managementul resurselor umane. Se așteaptă ca cererea de profesioniști în HR să crească între 8 și 26% în perioada următoare, în timp ce salariile acestor profesioniști pe teritoriul Europei sunt extrem de atractive și variază între 17.700 și 60.000 de euro pe an.

Cum să începeți o carieră în acest domeniu?

După cum puteți vedea, activitatea în sectorul HR este rezervată persoanelor comunicative și dinamice care doresc să aducă o contribuție semnificativă la locul de muncă, în timp ce se dezvoltă și avansează fără probleme.

Pentru a începe o carieră în HR, aveți nevoie de cunoștințele potrivite pentru a dezvolta și implementa metode profitabile de recrutare și angajare, motivare și recompensare a angajaților, formare și dezvoltare, creșterea productivității și construirea carierei. Pe lângă asta, este necesar să cunoașteți tehnici analitice precum metode de colectare a datelor de specialitate ale angajaților și tehnici de prelucrare și analiză pentru a putea calcula cât profit aduce fiecare angajat companiei, cât merită recompensat și ce fel de muncă și responsabilități ar trebui să i se acorde pentru a oferi companiei rezultate și mai bune.

Deși poate părea că nu oricine poate dobândi aceste abilități, experiența arată că pot fi dobândite în 9 până la 12 luni de școlarizare de calitate la o instituție precum BusinessAcademy. Programul lor de Human Resource Management este destinat atât celor care doar plănuiesc să pășească în lumea interesantă de HR management, cât și începătorilor HR care doresc să avanseze în acest domeniu cât mai repede posibil, experților cu experiență care doresc să urmeze cele mai noi trenduri HR. Vă puteți asigura rezultate maxime și vă puteți conecta cu alți experți HR din regiune.

Cu lectori dedicați cu experiență de lucru în companii mari, participanții își îmbunătățesc și își specializează cunoștințele în înțelegerea cuprinzătoare a proceselor de resurse umane, tehnici avansate de recrutare, management eficient al echipei, utilizarea instrumentelor digitale, crearea de strategii eficiente de resurse umane și înțelegerea legilor și reglementărilor.

La această instituție participanții aleg singuri dacă vor urma cursurile din sala de clasă sau de la distanță prin intermediul celei mai moderne platforme de învățare online. De asemenea, la BusinessAcademy, participanții au ocazia să susțină examene pentru cele mai căutate certificate internaționale, deschizându-le astfel posibilități de lucru pe piețele mondiale. Pentru a se pregăti în acest sens, au la dispoziție cursuri gratuite de limba engleză și germană, precum și numeroase alte resurse pentru planificarea și dezvoltarea carierei.

Dacă vrei să devii un expert în crearea unor profesioniști puternici și o parte indispensabilă a oricărei companii, aplică din timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Filmul despre Donald Trump, cu actorul român Sebastian Stan, vine ca un trăsnet în prag de...
Digi FM
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță în fiecare lună. El și fosta soție s-au despărțit după 20 de...
Pro FM
Ana Baniciu, criticată după ce și-a luat fiul de patru luni la o petrecere: "Ce tâmpenie să duci copilul în...
Film Now
I-a lăsat pe toți cu gura căscată! Brooke Shields, într-o rochie mini, verde neon, la 59 de ani. Picioare...
Adevarul
Piatra de moară a parentingului modern. Concluzia unui medic: „Părinți mai stresați de muci decât românii nu...
Newsweek
Casa de pensii face anuntul așteptat de pensionari. Am virat banii! La ce oră intră vineri pe card?
Digi FM
Radu Vâlcan, urare originală de ziua Adelei Popescu: "O să mă certe că o arăt așa". Ce spunea actrița despre...
Digi World
O lună fără alcool îți poate îmbunătăți sănătatea? 5 schimbări pozitive pe care le-ai putea observa
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Jennifer Lopez, primul interviu după divorțul de Ben Affleck: „Nu pot să caut fericirea în alți oameni”...
UTV
Vezi cum arata Luca, fiul lui Victor Cornea. Micutul a fost prezent la aniversarea Ellei Burcea Balan