Orașul cu „cel mai lung bar din lume”. Berea, doar un atu al țării

Data actualizării: Data publicării:
In der Fussball Europameisterschaft spielt Spanien gegen England. In der Altstadt von Düsseldorf wird in fast allen Knei
Berea bună este doar un atu al acestui centru cultural plin de viață din Germania de Vest. Sursa foto: Profimedia Images

Orașul vechi din Düsseldorf poate fi supranumit „cel mai lung bar din lume” și asta pentru că în mai puțin de 500 de metri există 300 de localuri. Însă berea bună este doar un atu al acestui centru cultural plin de viață din Germania de Vest, scrie National Geographic.

Altstadt, centrul istoric al orașului, este împachetat într-o zonă de mai puțin de 500 de metri pătrați - cele 300 de baruri și restaurante ale sale sunt amplasate atât de strâns, încât centrul a fost supranumit „cel mai lung bar din lume”. Străzile sale pietruite duc spre vest către cel mai vechi parc public din Germania, Hofgarten, iar spre est către cel mai lung râu al orașului.

Düsseldorf, fost sat de pescari

Fondat în 1288 ca sat de pescari, Düsseldorf a evoluat într-o capitală neoficială a Germaniei de Vest, cultivând pe parcurs o reputație pentru modă, finanțe și fler artistic. Astăzi, orașul vorbește atât despre trecutul său, cât și despre prezent - nicăieri mai mult decât în Altstadt (Orașul Vechi), unul dintre cele 50 de districte.

Aici, tavernele antice se întâlnesc cu galeriile contemporane și cluburile de muzică electronică. Oile pasc pe pajiștile din centrul orașului, împărțind malurile râului Rin cu sărbători culturale aglomerate. Noiembrie marchează începutul a două populare: sezonul Crăciunului și Carnavalul înfloritor, care culminează cu o sărbătoare de o săptămână în preajma Paștelui.

Puteți explora Rinul cu Weisse Flotte, ale cărei feriboturi navighează spre satul baroc Kaiserswerth, sau puteți sta pe Rheinpromenade, mărginită de copaci, la apus. Pentru vederi mai bune decât cele oferite de majoritatea teraselor de pe malul apei, mergeți spre Fortuna-Büdchen. Chioșcul servește sandvișuri la pachet, dar atrage în special mulțimile datorită spațiului verde, perfect pentru picnic din jurul său.

Orașul are peste 100 de muzee și galerii de artă

Düsseldorf are peste 100 de muzee și galerii de artă. Căutați colecția permanentă de la K20, care include lucrări ale unor oameni ca Picasso, Matisse și Warhol, apoi mergeți la Kunsthalle Düsseldorf pentru expoziții experimentale. Merită să vă aventurați la o mică distanță dincolo de Altstadt până la cea mai neobișnuită galerie a orașului.

Ascuns sub un pod, Kunst im Tunnel este o vitrină pentru artiști în curs de dezvoltare, mulți dintre ei provin de la academia locală de arte plastice Kunstakademie Düsseldorf. Pasionații de design pot continua pe o plimbare de 20 de minute până la MedienHafen („Portul Media”). Acest fost doc găzduiește acum unele dintre cele mai impresionante structuri moderne din Düsseldorf, inclusiv un trio de clădiri răsucite proiectate de Frank Gehry.

Pe drumul de întoarcere către Altstadt, opriți-vă la Rheinturm, un turn de telecomunicații emblematic. Înăuntru se află QOMO, un restaurant japonez de fuziune care se rotește încet, care servește preparate precum codul negru miso și carnea de vită Wagyu friptă pentru mesenii care admiră priveliștea în continuă schimbare.

Little Tokyo: singura femeie maestru de sobă din țară

Ca alternativă, continuați spre vest, peste strada comercială Königsallee și în Little Tokyo. Găzduiește a treia comunitate japoneză ca mărime din Europa, iar restaurantele sale includ Soba-An, condusă de singura femeie maestru de sobă din țară. Înapoi în Altstadt, Ham Ham bei Josef are carne de porc gătită lent și trosnitori, stropite cu muștar și servite într-o chiflă.

Localnicii jură pe beneficiile digestive ale rachiului din plante din oraș, un brand numit Killepitsch, făcut cu 98 de ierburi, fructe de pădure și fructe organice. Încercați-l la barul distileriei, Et Kabüffke. Cu interiorul său minuscul, scara în spirală din lemn și felinarele de culoare portocalie, acesta este cel mai confortabil bar din Altstadt - deși fotografiile de culoare purpurie sunt de obicei servite printr-o fereastră mică care se deschide spre stradă.

Cea mai iubită băutură: altbier

Cea mai iubită băutură de aici este altbier, o bere cu hamei, care a fost produsă pentru prima dată la Düsseldorf în anii 1800 și rămâne puternic asociată cu orașul. În orașul vechi, se prepară în patru taverne. Veți auzi mulțimile de la Zum Schlüssel înainte de a arunca o privire asupra fabricii de bere cu 700 de locuri.

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dana Budeanu, mesaj sfâșietor la moartea fostei sale soacre. Omagiul superb adus de vedetă
Digi FM
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea: „Încercăm să vindecăm haosul cu haos!” Imaginea în care apare cu...
Pro FM
Fiul cel mic al lui Michael Jackson, apariție rară în public. Blanket, surprins în Calabasas, cu prânzul la...
Film Now
Gwyneth Paltrow, sărut pasional cu Timothee Chalamet, pe platourile de la „Marty Supreme”
Adevarul
„Explodează mămăliga ungurească”. Pentru că au picat Bac-ul la Română, mai mulți elevi maghiari dau...
Newsweek
Șeful Casei de Pensii anunță cum pot lua 1.000.000 pensionari bani în plus. Ce documente le trebuie?
Digi FM
Bănel Nicoliță, prima apariție cu noua iubită, după patru ani de relație: „Mi-a fost alături la bine și la...
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Ce a făcut un câine după ce a scăpat din lesa unei femei. Patrupedul s-a bucurat de o plimbare gratuită cu...
Film Now
Cum arată Jean-Claude Van Damme în 2024, la 64 de ani. Își serbează ziua în 18 octombrie. 5 mariaje cu 4...
UTV
Zayn Malik si-a amanat concertele din SUA dupa moartea lui Liam Payne