Exclusiv Nicușor Dan anunță o mare bază sportivă cu sală polivalentă, bazin și terenuri de tenis în Capitală. Când vor deveni realitate

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan in studioul digi24
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan a vorbit vineri seară, la Digi24, despre proiectul unei mari baze sportive în București, alcătuită dintr-o sală polivalentă, un bazin și terenuri de tenis unde ar urma să fie organizate competiții de un anumit nivel. Acest proiect este prevăzut în Planul Urbanistic General. Primarul general spune că o primă variantă a acestui plan s-ar putea să fie gata la toamnă. Nicușor Dan a subliniat faptul că Primăria Generală nu a investit în actualele baze sportive din București pentru că acestea nu aparțin Primăriei Capitalei, ci statului, și sunt administrate de Agenția Națională pentru Sport. În plus, edilul spune că dacă se dorește implicarea Primăriei Capitalei, acestea ar trebui să treacă în gestionarea instituției pe care o conduce, în paralel cu modificarea cotei de bani alocați Primăriei Generale în raport cu primăriile de sector.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Vorbind despre infrastructura sportivă din București, sunt mai multe lucruri de spus. În primul rând, că există două mari baze sportive, cea de la Lia Manoliu și cea de la ștrandul Tineretului, în spatele stadionului de rugby de la Arcul de Triumf, apoi Sala Polivalentă din parcul Tineretului de asemenea, care nu sunt gestionate de Primăria Capitalei, sunt gestionate de statul român prin Agenția Națională pentru Sport.

Apoi, dacă vrem să investim în sport în București, și dacă vrem ca Primăria Capitalei să investească, atunci trebuie să schimbăm raportul între banii pe care îi primesc primăriile din București. Primăria Capitalei, față de primăriile de sector, pentru că noi suntem o instituție care plătim subvenții și mai reparăm niște șine de tramvai, și ni se duc toți banii.

În ceea ce privește Sala Polivalentă. Noi am avut pe masă un proiect care viza construirea unei săli polivalente în complexul de la Lia Manoliu, pe o bucată de teren pe care statul ne-o lăsase nouă acolo. Nu am mers înainte cu el, pentru că deja acolo este și stadionul. E foarte bine că avem în București Arena Națională, numai că el a fost pus greșit. De câte ori are loc un meci sau un eveniment acolo, se blochează tot Sectorul 2, și nu e normal. De aceea nu am insistat cu ideea unei săli polivalente în acea locație.

Acum, noi lucrăm la Planul Urbanistic General, probabil că în această toamnă o să avem prima sa variantă, și acolo ne gândim la un mare complex sportiv, inclusiv o sală polivalentă.

În acel plan pentru o mare bază sportivă cu sală polivalentă, intră și un bazin de înot și un complex de tenis pe care să putem organiza competiții de un anumit nivel, locație care de asemenea lipsește în București.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Limba asemănătoare cu româna, vorbită de 80 de milioane de oameni la 4.500 km de România: „Are 2.000 de...
Digi FM
Drama trăită de un miner din Alba, după ce pensia i-a fost redusă cu 5.800 de lei: „Am lucrat 40 de ani în...
Pro FM
Mariah Carey, primele declarații după ce mama și sora ei au murit în aceeași zi: „Au fost niște săptămâni...
Film Now
Filme și documentare despre viața reginei Elisabeta. S-au împlinit doi ani de la moartea Suveranei
Adevarul
Marea armată cecenă a lui Kadîrov nu există. Ce trucuri folosește omul lui Putin pentru a masca realitatea
Newsweek
Doi pensionari, soț și soție, au ales sinuciderea asistată. Povestea tristă din spatele deciziei
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
De ce nu ar trebui să adaugi banane în smoothie-uri. Semnalul de alarmă tras de un gastroenterolog: „Mulți...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Joey din Friends, greu de recunoscut la 57 de ani. Matt LeBlanc, cu părul alb și kg în plus, la 30 de ani de...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale