Mizerie găsită de ANPC la firmele de pe aeroportul Otopeni. Jumătate din localuri și magazine au fost închise

Data publicării:
anpc-aeroport

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au verificat cele 29 de restaurante, magazine și cafenele din Aeroportul Otopeni. Au găsit nereguli și au decis să închidă temporar jumătate dintre ele, inclusiv supermarketul care funcționa în aerogară. Inspectorii au anunțat că au dat amenzi de peste jumătate de milion de lei pentru problemele găsite, transmite News.ro.

Comisarii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de 547.000 de lei în urma unor controale la firme cu activitatea în Aeroportul ”Henri Coandă”, fiind găsite produse depozitate la temperaturi necorespunzătoare, zone de preparare insalubre. În salonul de aşteptare, mocheta şi mobilierul sunt deteriorate şi neigienizate. ANPC a dispus închiderea temporară a 15 puncte de lucru, până la remedierea deficienţelor, şi a propus închiderea temporară pe o perioada de la 6 la 12 luni pentru 5 puncte de lucru.

ANPC arată, marţi, într-un comunicat de presă, că a început o amplă acţiune de control la 29 de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. Au fost verificate 19 puncte de lucru de alimentaţie publică, 5 magazine de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare, 2 case de schimb valutar, 2 puncte de lucru pentru închirieri automobile şi un salon de aşteptare pentru pasageri.

anpc-aeroport
Sursa: ANPC

În urma verificărilor, comisarii ANPC au constatat deficienţe precum: produse alimentare care nu respectau temperatura şi condiţiile de depozitare impuse de producător, diferenţa de gramaj între cel declarat de vânzător şi produsul comercializat, lipsa informaţiilor cu privire la ingredientele produselor alimentare, condiţii improprii în zona gastro, zone de preparare insalubre, produse care prezentau modificarea stării termice, produse neetichetate, lipsa de informare privind dreptul consumatorilor de anulare a tranzacţiilor în 24 de ore, lipsa în casă a unei valute care era expusă pe panoul de informare, panou exterior de informare cu valutele tranzacţionate expus într-un loc nevizibil pentru consumator. La salonul de aşteptare pentru pasageri, mocheta era neigienizată, pătată, deteriorată, mobilierul având zone deteriorate şi neigienizate.

Până în prezent, au fost date 58 de amenzi contravenţionale în valoare de 547.000 de lei, 4 avertismente şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 77 de kilograme şi a 590 de bucăţi de produse neconforme, în valoare de 24.680 de lei, oprirea temporară de la comercializare a 5 kilograme şi a 527 de bucăţi de produse neconforme, în valoare de 99.738 de lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 15 puncte de lucru.

Nu este pentru prima oară când inspectorii ANPC închid restaurante și magazine de pe Otopeni pentru mizerie și alimente păstrate la o temperatură nepotrivită. Au făcut-o și în iunie. Atunci au dat amenzi, de peste 350 de mii de lei și au retras de la vânzare mai multe produse. Și Compania Națională Aeroporturi București a fost avertizată atunci cu privire la mizeria din grupurile sanitare. Românii s-au plâns mereu de prețurile mari din aeroport, care le concurează sau chiar le depășesc pe cele de pe marile aeroporturi europene.

Editor : D.U.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu